Κόσμος

Ισραήλ: «Πάνω από 2.000 βόμβες έχουν πλήξει στόχους του Ιράν σε 36 ώρες πολέμου – Καταρρίψαμε πάνω από 50 drones»

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν χτυπήσει μεταξύ άλλων εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων, συστήματα αεράμυνας και κέντρα διοίκησης και ελέγχου των Ιρανών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έναν σύντομο απολογισμό των όσων έχουν πετύχει οι δυνάμεις του Ισραήλ κατά την διάρκεια της επιχείρησης «Βρυχηθμός του Λιονταριού» εναντίον του Ιράν, έκαναν οι αρμόδιες ισραηλινές στρατιωτικές αρχές.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει πετύχει αεροπορική υπεροχή μέσα σε 24 μόλις ώρες από την έναρξη των επιθέσεων κατά του Ιράν, ενώ έχουν καταστραφεί υψηλής αξίας στρατιωτικοί στόχοι, ενώ έχει «αποκεφαλιστεί» η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Από την έναρξη της σύγκρουσης, τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έχουν ρίξει πάνω από 2.000 βόμβες σε εκατοντάδες επιδρομές εναντίον στόχων του ιρανικού καθεστώτος και στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο αριθμός, κατά τις πρώτες 36 ώρες του πολέμου, είναι περίπου ο μισός από αυτόν που χρησιμοποίησε συνολκά το Ισραήλ κατά την διάρκεαι του 12ημερου πολέμου με το Ιράν, τον Ιούνιο του 2025.

 

Τα μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποιούν πυρομαχικά ακριβείας σε μικρές αποστάσεις στην Τεχεράνη, που σημαίνει ότι βόμβες ρίχνονται απευθείας πάνω από τους στόχους τους και όχι απαραίτητα πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας.

Το Ισραήλ διευκρινίζει ότι οι στόχοι περιελάμβαναν εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων, συστήματα αεράμυνας και κέντρα διοίκησης και ελέγχου των ιρανικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και συστήματα αεράμυνας της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έχουν καταρρίψει περισσότερα από 50 drones που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.

Ωστόσο, το Τελ Αβίβ δεν έχει αποκαλύψει πόσοι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν έχουν καταρριφθεί, αλλά λέει ότι το ποσοστό αναχαίτισης είναι «υψηλό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: «Πολύ ανησυχητική για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» η εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους Scaf
Το φιλόδοξο σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής μάχης νέας γενιάς, που θα συνδύαζε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Margarita Robles, Minister of Defence, during a government control session in the Senate, 9 June 2026, in Madrid (Spain). The government faces questions from the opposition in the Senate on security and protests, defence spending, health, housing, corruption and migration.
Σκανδιναβία και Βαλτική πιέζουν για «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η κοινή ανακοίνωση
Στη σύνοδο παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ουκρανία 14