Κόσμος

Ισραήλ: «Πλήξαμε εκατοντάδες στρατιωτικούς στόχους και εκτοξευτήρες πυραύλων του Ιράν»

Το Ισραήλ απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις, έκλεισε σχολεία και χώρους εργασίας και μετέφερε σε υπόγειες εγκαταστάσεις τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκατοντάδες στρατιωτικούς στόχους του Ιράν, ανακοίνωσε πως έπληξε το Ισραήλ, κατά την συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε με τις ΗΠΑ, το πρωί του Σαββάτου (28.02.2026).

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως πέρα από τους στρατιωτικούς στόχους στο δυτικό Ιράν, χτύπησε και και εκτοξευτήρες πυραύλων. «Οι αντιαεροπορικές αμυντικές δυνάμεις εντοπίζουν και αναχαιτίζουν απειλές που εκτοξεύονται από το Ιράν», πρόσθεσαν.

Μάλιστα, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ δημοσίευσε νέα βίντεο από την στιγμή που βομβαρδίζονται θέσεις εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων στο δυτικό Ιράν.

Το Ισραήλ απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις, έκλεισε σχολεία και χώρους εργασίας και μετέφερε σε υπόγειες εγκαταστάσεις τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, κήρυξε ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προειδοποιώντας το κοινό για πλήγματα ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Δείτε στο newsit.gr όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οι ένοπλες δυνάμεις διέταξαν το κοινό να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες, ενώ επιστράτευσαν δεκάδες χιλιάδες εφέδρους, μεταξύ άλλων και για την ενίσχυση των χερσαίων συνόρων της χώρας. Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να μην κινούνται στους δρόμους, αν δεν είναι απαραίτητο, ώστε να είναι ανεμπόδιστη η κυκλοφορία των οχημάτων ασφαλείας, καθώς και εκείνων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ