Κόσμος

Ισραήλ: Ποινική έρευνα σε βάρος της Σάρα Νετανιάχου, της συζύγου του πρωθυπουργού

Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, την κατηγορεί για απόπειρα δωροδοκίας μάρτυρα στη δίκη για διαφθορά του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μια ποινική έρευνα «έχει ξεκινήσει σε βάρος της Σάρα Νετανιάχου», συζύγου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Ισραήλ σε μία επιστολή που εστάλη σήμερα (02.02.2025) σε μία βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε ζητήσει την άσκηση διώξεων.

Η Εισαγγελία δεν διευκρινίζει τη φύση της υπόθεσης σε βάρος της Σάρα Νετανιάχου, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, Ναάμα Λαζίμι, την κατηγορεί για απόπειρα δωροδοκίας μάρτυρα στη δίκη για διαφθορά του συζύγου της, έπειτα από μια δημοσιογραφική έρευνα που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο από ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αυτή «η γνωστοποίηση (…) είναι σημαντική για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το δικαστικό σύστημα και το κράτος Δικαίου», έγραψε λίγο μετά σε μήνυμά της στο Χ η Νάάμα Λαζίμι.

«Δεν θα σιωπήσω, δεν θα υποκύψω και δεν θα επιτρέψω αυτή η υπόθεση να θαφτεί. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, θα φροντίσουμε αυτό να γίνει», έγραψε.

Η βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της προς τη δικαιοσύνη, έπειτα από μια έρευνα της ερευνητικής εκπομπής Ouvda στο τηλεοπτικό δίκτυο 12, όπου επιβεβαιωνόταν ότι η σύζυγος του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε επιχειρήσει να εκφοβίσει έναν μάρτυρα στη δική του συζύγου της.

Σε αυτήν την εκπομπή, παρουσιάστηκε ηχητικό υλικό όπου φέρεται να ακούγεται η Νετανιάχου ενώ ζητά από τη βοηθό του συζύγου της, η οποία έκτοτε πέθανε, να παρενοχλήσει και να πραγματοποιήσει αρνητική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον αντιπάλων του συζύγου της και κυρίως σε βάρος της Χάντα Κλέιν, μίας εκ των βασικών μαρτύρων της δίκης σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης κατέθεσε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίκης του για διαφθορά. Χαρακτήρισε «γελοίες» τις κατηγορίες σε βάρος του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Γαλλικά» του Τραμπ στον Νετανιάχου μετά την απάντηση της Χαμάς στο αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα – «Γιατί είσαι πάντα τόσο γ@@@@ένα αρνητικός»
Ο Νετανιάχου είπε ότι η απάντηση της Χαμάς δεν είναι κάτι για να το γιορτάσουν - «Πρέπει να το δεχτείς, δεν έχεις άλλη επιλογή» του αποκρίθηκε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην είσοδο του Λευκού Οίκου 20
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς με «ολοκληρωτική εξόντωση» αν δεν παραδώσει την εξουσία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στο ισλαμιστικό κίνημα, την ώρα που το σχέδιο εκεχειρίας του δυσκολεύεται να προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αίγυπτο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο 3
Γάζα: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο – Η Χαμάς ζητά «άμεση» ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, παρά την μερική πρόοδο του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Χαμάς καλεί σε μια γρήγορη συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Γάζα: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναδιαμορφώνει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
Χωρίς ακόμη να έχει επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας ή «περιφερειακής ειρήνης», ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ήδη να έχει αναδιανείμει τα διπλωματικά χαρτιά στη Μέση Ανατολή, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του η Haaretz
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Το Ισραήλ διαψεύδει κάθε κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ – Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «περήφανος» για τις συνθήκες κράτησης των ακτιβιστών της Global Sumud Flotilla
Η ισραηλινή κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες για κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ και των μελών του στολίσκου «Global Sumud»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με άλλους ακτιβιστές της Global Sumud Flotilla, που κρατούνται από το Ισραήλ 3