Κόσμος

Ισραήλ: «Σκοτώσαμε διοικητικό στέλεχος της επίλεκτης μονάδας Quds των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν»

Οι ισραηλινές δυνάμεις διευκρίνισαν ότι η επίθεση ακριβείας πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Λιβάνου

Μπορεί να βρίσκεται σε ισχύ η εύθραυστη εκεχειρία στον Λίβανο, ανάμεσα στο Ισραήλ και στην – υποστηριζόμενη από το Ιράν –  Χεζμπολάχ, αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τις ισραηλινές δυνάμεις από το να εξαπολύουν πλήγματα στη γειτονική τους χώρα όταν το κρίνουν απαραίτητο.

Αυτό έγινε και σήμερα (25.12.2025) όταν το Ισραήλ εντόπισε στον Λίβανο ένα διοικητικό στέλεχος της επίλεκτης ιρανικής Δύναμης Quds, πτέρυγας ειδικών εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, τον οποίο τελικά σκότωσαν με πλήγμα ακριβείας.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατηγορούν την δύναμη Quds και τον μαχητή ότι «σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από την Συρία και τον Λίβανο».

Ο Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επιχειρησιακή μονάδα της δύναμης Quds, με την κωδική ονομασία «Unit 840».

Ο ίδιος φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια «συμμετείχε στον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του κράτους του Ισραήλ από την Συρία και στον Λίβανο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ