Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ισραήλ: Συμφωνία για τους μισθούς και λήξη της 4ημερης απεργίας

Έληξε η απεργία στον δημόσιο τομέα του Ισραήλ, αφού το υπουργείο Οικονομικών και το συνδικάτο Χισταντρούτ κατέληξαν σε συμφωνία για τους μισθούς των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Χισταντρούτ, το οποίο από τη μεριά του ανήγγειλε τον τερματισμό της απεργίας.

Το Χισταντρούτ, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας στο οποίο μετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, απεργούσε καταγγέλοντας τη γενικευμένη τάση για πρόσληψη εργαζομένων με σχέση εργασίας περιορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα και ζητούσε από την κυβέρνηση να προσλάβει σχεδόν 250.000 συμβασιούχους που εργάζονται υπό κατώτερες συνθήκες έναντι των συναδέλφων τους που μισθοδοτούνται απευθείας από το δημόσιο.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Οικονομικών μετά τη συμφωνία που επετεύχθη αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα προσληφθούν από το δημόσιο, όμως θα λάβουν αυξήσεις και θα μπορούν να διεκδικούν επίδομα παραγωγικότητας, ενώ θα βελτιωθεί και το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα.

Νωρίτερα και πριν ανακοινωθεί ο τερματισμός της απεργίας ένας αξιωματούχος του Χισταντρούτ είχε δηλώσει ότι τα λιμάνια του Ισραήλ έχουν ανοίξει για πρώτη φορά από την Τετάρτη, ενώ δεν σημειώνονταν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ, το οποίο ήταν κατά διαστήματα κλειστό στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Διαβάστε

Γενική απεργία και στο Ισραήλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε