Κόσμος

Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε να πυροβολούμε όποιον Παλαιστίνιο πλησιάζει τον φράχτη στην Λωρίδα της Γάζας

Επιμένει στην "σκληρή" γραμμή το Ισραήλ, με τον υπουργό Άμυνας της χώρας να ανακοινώνει πως ο στρατός θα συνεχίσει να πυροβολεί όποιον Παλαιστίνιο πλησιάζει τον φράχτη στην Λωρίδα της Γάζας. Ήδη από τις σφοδρές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει από τις 30 Μαρτίου, 18 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους.

Το Ισραήλ έκανε σήμερα γνωστό πως οι διαταγές που είχαν δοθεί στους ισραηλινούς στρατιώτες να ανοίξουν πυρ εναντίον παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας στις 30 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, παραμένουν οι ίδιες και για αύριο Παρασκευή ενόψει μιας νέας διαδήλωσης.

«Αν υπάρξουν προκλήσεις, θα υπάρξει η πιο σκληρή αντίδραση όπως και την περασμένη εβδομάδα. Δεν προτιθέμεθα να αλλάξουμε τις διαταγές για πυροβολισμούς, παραμένουμε στην ίδια γραμμή», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που κυβερνά στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί την περασμένη Παρασκευή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών υπέκυψε στα τραύματά του, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών εκείνης την ημέρα, της πιο φονική από τον πόλεμο του 2014, να φθάσει τους 18.

Ο Σάντι αλ-Κασίφ, 34 ετών, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι κοντά στον συνοριακό φράχτη, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο θάνατός του ανεβάζει σε 20 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τις 30 Μαρτίου.

Για την Παρασκευή (06.04.2018) οι Παλαιστίνιου έχουν προγραμματίσει νέο συλλαλητήριο στην Λωρίδα της Γάζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Ο Τραμπ φαίνεται ότι εξετάζει χερσαία επίθεση παρά την 10ήμερη παύση στις επιθέσεις στις ενεργειακές εγκατάστασεις του Ιράν - Χιλιάδες πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές έχουν πάρει ήδη εντολή να αναπτυχθούν στη Μέση Ανατολή
REUTERS
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δίνει 10ήμερη παράταση στο Ιράν: «Ιστορική κόλαση» λέει η Τεχεράνη σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο πως οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν προχωρούν πολύ καλά, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη το διαψεύδει και κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο «έτοιμους» στρατιώτες
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ