Κόσμος

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες, Σάββατο, στην Ιερουσαλήμ εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που η κατακραυγή που προκλήθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού, καταδικάζοντας φερόμενη διαφθορά και τον χειρισμό από την κυβέρνηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δεν δείχνει να φθίνει.

Το πλήθος πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους έξω από την επίσημη κατοικία του Νετανιάχου, με πανό, σημαίες και συνθήματα για την παραίτησή του. Ορισμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τουλάχιστον 7 ανθρώπους. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Οι διαμαρτυρίες αυξήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι επικριτές του Νετανιάχου τον κατηγορούν ότι η προσοχή του έχει αποσπαστεί από υπόθεση διαφθοράς εναντίον του την ώρα που υπάρχει έξαρση της COVID-19 στη χώρα. Ο πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Νετανιάχου καταδικάζει τις διαδηλώσεις που γίνονται εναντίον του, κατηγορώντας τους διαδηλωτές για καταπάτηση της δημοκρατίας και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι τις ενθαρρύνουν. Επίσης επιχειρηματολογεί ότι η οικονομία του Ισραήλ είναι σε καλύτερη θέση από αυτές πολλών ανεπτυγμένων χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις γίνονται μερικές μόνον ημέρες πριν από την διορία της 25ης Αυγούστου για την υιοθέτηση του κρατικού προϋπολογισμού από την κυβέρνηση. Η μη υιοθέτησή του θα οδηγήσει σε γενικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
3
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame