Κόσμος

Ισραηλινή εταιρία αποσύρει τους υπαλλήλους της από την Τουρκία

Οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις βρίσκονται στο… ναδίρ κάτι που αποδεικνύεται και από την απόφαση της ισραηλινής αεροπορικής βιομηχανίας ΙΑΙ να ανακαλέσει το προσωπικό της από την Τουρκία για λόγους ασφαλείας.

«Ανακαλέσαμε τους υπαλλήλους μας εξαιτίας της κατάστασης αυτή την στιγμή, ύστερα από το περιστατικό με τον στολίσκο. Όλοι οι Ισραηλινοί που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία για λόγους ασφαλείας», τόνισε αξιωματούχος της εταιρίας, διατηρώντας όμως την ανωνυμία της και χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των ατόμων που αφορά η ανάκληση.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, που συνδέονται από το 1996 με μία συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιδρομή των ισραηλινών κομάντο στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα και το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο της ισραηλινής εταιρίας, πρόκειται για προσωρινό μέτρο. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία για την προμήθεια δέκα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών Heron στον τουρκικό στρατό δεν πρόκειται να ακυρωθεί παρά τις αντίθετες πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2005 μία συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια δέκα τέτοιων αεροσκαφών στην τουρκική πολεμική αεροπορία και μέχρι τώρα το Ισραήλ έχει παραδώσει τα οκτώ από αυτά. Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε τεχνικούς και διπλωματικούς λόγους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά