Κόσμος

Ιστιοπλοϊκό με Ισραηλινούς ξεκίνησε από την Κύπρο για να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας

Ένα πλοιάριο, που μεταφέρει δεκάδες φιλειρηνιστές εβραίους από το Ισραήλ, την Ευρώπη και την Αμερική, απέπλευσε σήμερα από τον λιμένα της Αμμοχώστου, στη βόρειο Κύπρο, με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι ιερό καθήκον για εμένα ως επιζώντα της Σοάχ να διαμαρτυρηθώ κατά των διώξεων, της καταπίεσης και του εγκλεισμού τόσων ανθρώπων, εκ των οποίων πάνω από 800.000 είναι παιδιά, στη Γάζα», τόνισε ο 82χρονος Ρόιβεν Μόσκοβιτς, ένας από τους συμμετέχοντες, που ελπίζουν να σπάσουν τον αποκλεισμό.

Το πλοιάριο, που έχει βαπτισθεί Ειρήνη είναι ένα ιστιοπλοϊκό με βρετανική σημαία. Το ταξίδι προς τη Γάζα διαρκεί, θεωρητικά, 36 ώρες.

«Έχουμε μία στρατηγική μη βίας και μη αντιπαράθεσης, εάν ο ισραηλινός στρατός σταματήσει το σκάφος, εμείς δεν θα τους βοηθήσουμε να το ρυμουλκήσουν στον λιμένα του Ασντόντ», τόνισε ο Γιονατάν Σαπίρα, πρώην ισραηλινός στρατιώτης και μέλος του πληρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέση Ανατολή: Το μορατόριουμ λήγει, στον αέρα οι συνομιλίες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο: Για πρώτη φορά χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης
Επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις Spetsnaz έπληξαν το τάνκερ σε απόσταση σχεδόν 2.000 από το μέτωπο - «Θα χτυπάμε τον εχθρό όπου και να βρίσκεται»
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο: Για πρώτη φορά χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης
73
Πούτιν για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια: «Οι Ευρωπαίοι είναι ληστές, θα έχουν σοβαρές συνέπειες» - Δείτε live
Δηλώνει έτοιμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τονίζει πως το Κίεβο δεν είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες - Υποσχέθηκε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Ρωσίας στα δικαστήρια σχετικά με τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Βλαντιμίρ Πούτιν
18