Κόσμος

Ισχυρές εκρήξεις, καπνός και φωτιές από επίθεση ουκρανικών drones στη δυτική Ρωσία – «Χτυπήσαμε στρατιωτικό διοικητήριο»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα (20.11.2024) ότι χτύπησε με επιτυχία ένα στρατιωτικό διοικητήριο της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, περίπου 168 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ρωσία, εξαπολύοντας επιδρομή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Φωτογραφίες και βίντεο από την πόλη Γκούμπκιν, στην δυτική Ρωσία, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν τα drones που εκτόξευσε η Ουκρανία, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών κλιμακώνονται επικίνδυνα.

Στην ανακοίνωση της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, η οποία γίνεται μία ημέρα μετά τη χρήση από την Ουκρανία αμερικανικών πυραύλων ATACMS για να πλήξει ρωσικό οπλοστάσιο, δεν διευκρινίζεται ποιος διεξήγαγε την επίθεση, πότε έγινε ή ποιο είδος όπλου χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν.

«Οι κάτοικοι της Γκούμπκιν παρατήρησαν πυκνό μαύρο καπνό, τον μύρισαν και άκουσαν ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram η ουκρανική υπηρεσία που είναι γνωστή ως HUR. Σε αυτήν προσθέτει ότι η επίθεση είχε στόχο το διοικητήριο της ρωσικής ομάδας δυνάμεων «Sever».

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε 44 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων τριών πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Παράλληλα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν 56 από τα 122 drones και 2 από τους 6 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχασε το ίχνος στα ραντάρ της 58 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία και ότι 5 drones επέστρεψαν στη Ρωσία και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατευθύνθηκε στη Λευκορωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Τζέιν Γκούντολ σε ηλικία 91 ετών, η μεγάλη επιστήμονας που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τους χιμπατζήδες
Η διάσημη Βρετανίδα επιστήμονας, παγκόσμια μορφή της εθολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, πέθανε από φυσικά αίτια στην Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο της στο Instagram
Η Τζέιν Γκούντολ
Εικόνες Γάλλων κομάντο στο δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας – Το πλοίο ερευνήθηκε εξονυχιστικά
Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν μια θεαματική επιχείρηση σε δεξαμενόπλοιο που φέρεται να ανήκει στο δίκτυο που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να παρακάμπτει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στο πετρέλαιο
Το φορτηγό Boracay κατασχέθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις 2
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν αρνείται να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο – «Δεν έχουμε άλλη επιλογή»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εισάγει ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επανειλημμένες επικρίσεις των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν 1