Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στο Εκουαδόρ

Σεισμική δόνηση 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τον Ισημερινό. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα. Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αρχικά είχε ανακοινώσει ότι είναι 6,7 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε διόρθωση για 7,2 Ρίχτερ, όμως η τελευταία ενημέρωση ήταν 6,9R.

Είχε εστιακό βάθος 190 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε 140 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Αμπάτο και 160 νοτιοδυτικά της Νουέβα Λόχα. Έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, Κίτο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa