Κόσμος

Ιταλία: 17.000 επαγγελματίες υγείας «χτύπησε» ο κορονοϊός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν 17.000 επαγγελματίες υγείας έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία και τα δύο τρίτα εξ αυτών είναι γυναίκες, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 10% του συνόλου των κρουσμάτων στην Ιταλία.

Οι σοκαριστικοί αριθμοί στην Ιταλία

Μεταξύ των 16.991 επαγγελματιών υγείας που έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, το 43,2% είναι νοσηλευτές και μαιευτήρες, το 19% νοσοκομειακοί γιατροί, το 9,9% εργαζόμενοι στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, το 19,2% ανήκει σε «άλλα επαγγέλματα υγείας», σύμφωνα με την έκθεση του ISS που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Click4more: Ιταλία: «Σκωτσέζικο ντους» με τα κρούσματα και τους νεκρούς του κορονοϊού

Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι η μέση ηλικία τους είναι τα 42 έτη, οι δύο και πλέον στους 3 είναι γυναίκες και η πλειονότητα εξ αυτών (70,9%) εργάζεται σε περιβάλλον νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποίησε χθες η Εθνική Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων (Fnomceo), η πανδημία έχει σκοτώσει 125 γιατρούς στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγκάθι το ζήτημα της Ταϊβάν: Η σκληρή προειδοποίηση Σι σε Τραμπ – Το ζήτημα μπορεί να μας φέρει σε σύγκρουση
Παρά το μήνυμα συνεργασίας που έστειλαν στις εναρκτήριες δηλώσεις τους, ο Κινέζος πρόεδρος έδειξε τις «κόκκινες γραμμές» του - Η θέση της Κίνας και των ΗΠΑ για την Ταϊβάν
Σι Τζινπίνγκ τον Ντόναλντ Τραμπ
Με μεγάλες τιμές η υποδοχή του Τραμπ από τον Σι στο Πεκίνο - Η στρατιωτική παρέλαση και η αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»
Μήνυμα συνεργασίας από τους δύο ηγέτες - «Υπέροχο μέλλον» υπόσχεται ο Αμερικανός ηγέτης στις σχέσεις των δύο χωρών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ