Κόσμος

Ιταλία: 207 νεκροί και πάνω από 10.500 νέα κρούσματα

Η Ιταλία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 10.554 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ 207 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 324.640 διαγνωστικά τεστ, το 3,2% από τα οποία προέκυψε θετικό στην Covid-19. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3,6%, τα κρούσματα ήταν 11.807, με 258 νεκρούς.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς είναι 55 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 536 λιγότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές στην Ιταλία με τα περισσότερα κρούσματα στην πρωτη θέση είναι η περιφέρεια της Λομβαρδίας (1.759) και ακολουθούν η Καμπανία (1.382) με κύρια πόλη την Νάπολη, και το Λάτιο (1.063) με πρωτεύουσα την Ρώμη.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας έκανε γνωστό ότι ο μέσος όρος ηλικίας των πολιτών που μολύνονται με κορονοϊό μειώθηκε τώρα στα 41 έτη και ο μέσος όρος των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία είναι τα 65 έτη. Ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt, τέλος, αυτή την εβδομάδα είναι 0,89, ενώ την προηγούμενη ήταν 0,85.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ