Κόσμος

Ιταλία: Ανοίγει και πάλι σήμερα η «Σκάλα του Μιλάνου» με 500 τυχερούς θεατές

Μετά από 199 ημέρες διακοπής λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό η Σκάλα του Μιλάνου ανοίγει και πάλι τις πύλες του με συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας του.

Στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνονται μουσικά αποσπάσματα έργων των Βέρντι, Τσαϊκόφσκι, Βάγκνερ και Στράους. Τη συναυλία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν, εκτός του θεάτρου, μόνον 500 άτομα, λόγω της τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Η αποψινή βραδιά έχει και ιδιαίτερη συμβολική σημασία, από την στιγμή που συμπίπτει με τα 75 χρόνια από την επαναλειτουργία του πασίγνωστου θεάτρου της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τη συναυλία, το 1946, είχε διευθύνει ο μαέστρος Αρτούρο Τοσκανίνι.

Τους περασμένους μήνες το θέατρο Λα Σκάλα παρουσίασε, συνολικά, τριάντα πέντε όπερες και μουσικές παραστάσεις, τις οποίες το κοινό μπόρεσε να παρακολουθήσει μόνο διαδικτυακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Η θερμή υποδοχή του Πούτιν στην Κίνα στέλνει σαφές μήνυμα στην Ευρώπη για την ασφάλειά της
Η στήριξη της Ρωσίας από Κίνα, Ινδία, Ιράν και Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με προκλήσεις στην ασφάλεια και τη στρατηγική της
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο ίδιο αμάξι στο Πεκίνο 2