Κόσμος

Ιταλία: Δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών – Τα δεδομένα για τη «μάχη» της Ρώμης

Σήμερα και αύριο διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία και εκατομμύρια πολίτες καλούνται να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες σε εξήντα πέντε πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας.

Σήμερα, μπορεί κανείς να ψηφίσει μέχρι τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, ενώ αύριο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Οι μεγαλύτερες πόλεις στις οποίες εκλέγεται δήμαρχος σήμερα είναι είναι η Ρώμη, η Τεργέστη και το Τορίνο. Στην Τεργέστη στον πρώτο γύρο, πριν δύο εβδομάδες, προβάδισμα είχε ο κεντροδεξιός υποψήφιος Ρομπέρτο Ντιπιάτσα, ενώ στο Τορίνο ο κεντροαριστερός Στέφανο Λο Ρούσο.

Η αναμέτρηση που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, φυσικά, είναι εκείνη της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στον πρώτο γύρο, ο Ενρίκο Μικέτι, υποψήφιος της Λέγκα, της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας, έλαβε το 30,1% των ψήφων. Ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι το 27%.

Τις περασμένες ημέρες δεν πραγματοποιήθηκαν γκάλοπ, αλλά ο Γκουαλτιέρι μπορεί να ευνοηθεί από τη στήριξη του επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε. Παράλληλα, και ο αυτόνομος, κεντρώος υποψήφιος Κάρλο Καλέντα – o οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 19,8%- δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον πρώην υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης Κόντε.

Η απερχόμενη δήμαρχος των Πέντε Αστέρων, Βιρτζίνια Ράτζι, τέλος (η οποία, πριν δεκαπέντε ημέρες δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 19% των ψήφων) είπε ξεκάθαρα ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψήφιους, διότι «οι ψηφοφόροι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και να κάνουν ανεπηρέαστα την επιλογή τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ