Κόσμος

Ιταλία: Δύο νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές στη βόρεια Σικελία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, από τις δασικές πυρκαγιές που πλήττουν τη βόρεια Σικελία, όπου ένα ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν 700 τουρίστες εκκενώθηκε για μερικές ώρες, ανέφεραν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μια γυναίκα ηλικίας 42 ετών σκοτώθηκε προσπαθώντας να σώσει τα άλογά της στην Τσεφαλού, στα ανατολικά του Παλέρμο. Μαζί της βρίσκονταν ο πατέρας της και οι αδελφοί της, όμως πιθανότατα αποπροσανατολίστηκε λόγω της ζέστης και του καπνού και έπεσε σε μια χαράδρα.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε εξάλλου ότι ένας 68χρονος άνδρας πέθανε προσπαθώντας να φύγει από το σπίτι του που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στο Μπαλεστράτε, στα δυτικά του Παλέρμο.

Περίπου 700 πελάτες του ξενοδοχείου Costa Verde, κοντά στην Τσεφαλού, απομακρύνθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής και μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας σε ένα τοπικό γήπεδο. Μπόρεσαν όμως να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους γύρω στις 2 το πρωί του Σαββάτου, αφού εξέλιπε ο κίνδυνος.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχές από σήμερα και για πολλές ημέρες στην περιοχή, κάτι που θα βοηθήσει το έργο των πυροσβεστών στη βόρεια Σικελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
34