Κόσμος

Ιταλία: Για πρώτη φορά σκυλιά άνω των 10 κιλών ταξίδεψαν σε καμπίνα αεροπλάνου χωρίς κλουβί

Τα σκυλιά ταξίδεψαν δίπλα στους ιδιοκτήτες τους, δεμένα με λουρί σε ένα χαλάκι κάτω από ένα κάθισμα δίπλα σε ένα παράθυρο

Οι ουρίτσες κινούνται χαρμόσυνα… Πλέον η αρχή έγινε στην Ιταλία και τα λατρεμένα μας σκυλιά, τα μεγαλόσωμα τετράποδα, μπορούν να ταξιδεύουν με το αεροπλάνο. 

Ο ιταλικός αερομεταφορέας ITA Airways πραγματοποίησε σήμερα (23.09.2025) μια δοκιμαστική πτήση μεταξύ Μιλάνου και Ρώμης, κατά την οποία δύο μεγάλα σκυλιά ταξίδεψαν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μεγάλα σκυλιά άνω των 10 κιλών μπόρεσαν να ταξιδέψουν αεροπορικά χωρίς να τοποθετηθούν σε κλουβί.

Η πτήση, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης σήμερα στις 10:20 (τοπική ώρα) είχε επιβάτες την Μόκα, ένα 12χρονο λαμπραντόρ που ταξίδευε στην business class, και την Χάνι, ένα 11χρονο ημίαιμο που ζύγιζε περίπου 15 κιλά και ήταν στην οικονομική θέση.

Τα σκυλιά ταξίδεψαν δίπλα στους ιδιοκτήτες τους, δεμένα με λουρί σε ένα χαλάκι κάτω από ένα κάθισμα δίπλα σε ένα παράθυρο.

Η ITA είχε ήδη προβεί σε μέτρα υπέρ της φιλικής αντιμετώπισης κατοικιδίων τον Ιούνιο του 2024, αυξάνοντας τον χώρο για τα ζώα και το επιτρεπόμενο βάρος των ζώων από οκτώ σε 10 κιλά, συν δύο κιλά για το κλουβί.

Ο υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι και ο πρόεδρος της ITA Airways Σάντρο Παπαλάρντο επέβαιναν στην πτήση με την Μόκα και την Χάνι.

«Είναι μια μέρα αβροφροσύνης, ομορφιάς και παιδείας», είπε ο Σαλβίνι. «Η Ιταλία πρωτοπορεί. Κανένας επιβάτης δεν ενοχλήθηκε», πρόσθεσε.

«Καθόμουν πίσω από την Μόκα, που κοιμόταν από την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού στο χαλάκι της και με το μπολ της».

«Παλιότερα, πολλοί ιδιοκτήτες ακύρωναν τις πτήσεις τους επειδή δεν εμπιστεύονταν να αφήνουν τα κατοικίδιά τους στο χώρο αποσκευών. Σήμερα, ωστόσο, με εμβολιασμούς, τσιπ και μέγιστη άνεση, στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα ευγένειας με το βλέμμα στο μέλλον», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για εισαγωγές φυσικού αερίου» – Στις 13:45 η συνάντηση με Μητσοτάκη
Η δήλωση Ζελένσκι έγινε πριν από την σημερινή άφιξή του στην Ελλάδα, πρώτο σταθμό των επισκέψεών σε χώρες της Ευρώπης - Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί με τον Κώστα Τασούλα και τον Νικήτα Κακλαμάνη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 60
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν