Κόσμος

Ιταλία: Η ηρωική καπετάνισσα Καρόλα Ρακέτε αναχώρησε για τη Γερμανία

Η πλοίαρχος του Sea - Watch 3, η Γερμανίδα Καρόλα Ρακέτε, η οποία διώκεται στην Ιταλία επειδή ελλιμένισε το πλοίο της για να αποβιβάσει τους μετανάστες που είχε διασώσει, αναχώρησε από τη Σικελία και επιστρέφει στη Γερμανία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η 31χρονη πλοίαρχος είναι “καθ’ οδόν για τη Γερμανία”, είπε ένας εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea – Watch. Δεν διευκρίνισε όμως ούτε το πότε, ούτε το πού θα πάει η Ρακέτε, “για λόγους ασφαλείας”.

Η Ρακέτε κατέθεσε χθες Πέμπτη (18.7.2019) επί τρεις ώρες στην εισαγγελία του Αγκριτζέντο για την υπόθεση για την οποία διώκεται.

https://twitter.com/GiancarloDeRisi/status/1151844860414091265

https://twitter.com/porlasoberania/status/1152229860653379590

Η σύλληψή της από τις ιταλικές αρχές προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ για τα δικαστικά της έξοδα και για τη συνέχιση της δραστηριότητας της οργάνωσης Sea – Watch, που πλέον χρειάζεται ένα καινούριο σκάφος.

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας και ο δήμος του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να την παρασημοφορήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να κατασκευάσει ελικοδρόμιο στον Λευκό Οίκο για να σώσει το γκαζόν
Μετά την κατεδάφιση της ανατολικής πτέρυγας, ανοίγει ο «δρόμος» για ιστορικές αλλαγές στην προεδρική κατοικία - Ποιο το πρόβλημα με τα ελικόπτερα που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες τους Αμερικανούς προέδρους
Ντόναλντ Τραμπ
Στο Ρότερνταμ για απολύμανση το κρουαζιερόπλοιο που «χτυπήθηκε» από τον χανταϊό - Παραμένουν μέσα μέλη του πληρώματος
Με αυστηρά μέτρα προστασίας έδεσε στο ολλανδικό λιμάνι - Ιατρικό προσωπικό παρακολουθεί στενά πλήρωμα και γιατρούς που παραμένουν σε καραντίνα εντός του
Κρουαζιερόπλοιο