Κόσμος

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι παίρνει νέα μέτρα για τους πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, στο εξής πρόκειται να αυξηθεί στους δεκαοκτώ μήνες το ανώτατο όριο παραμονής των παράτυπων μεταναστών σε κλειστά κέντρα.

«Πρόκειται για τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να μπορούν να γίνουν οι πρέποντες έλεγχοι αλλά και για να επαναπατρίζονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνή προστασία», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Θα δώσουμε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να δημιουργήσει, όσο συντομότερα γίνεται, τις αναγκαίες κλειστές δομές. Το αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ότι οι θέσεις στις δομές αυτές, είναι ελάχιστες.

Τα νέα κέντρα θα δημιουργηθούν σε αραιοκατοικημένες περιοχές, με ευκολία σε ό,τι αφορά τους αναγκαίους ελέγχους, χωρίς να υπάρξουν νέα προβλήματα για τις διάφορες πόλεις της χώρας μας», πρόσθεσε η Μελόνι.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κατάσταση στην Λαμπεντούζα, σήμερα στο κλειστό κέντρο παραμονής του νησιού βρίσκονται 1.300 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ -όπως υπενθυμίζεται- είχε δημιουργηθεί με πρόβλεψη ανώτατης χωρητικότητας τετρακοσίων ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Σύντομη εκδρομή ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε
Ο Τραμπ σημείωσε πως «κανείς δεν έχει ιδέα» ποιος θα κυβερνήσει το Ιράν μετά τη δολοφονία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, παρά το γεγονός ότι ο γιος του, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ορίστηκε νέος ανώτατος ηγέτης
Ντόναλντ Τραμπ
6
Εμανουέλ Μακρόν: Η όποια επίθεση στην Κύπρο είναι επίθεση στην Ευρώπη
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την τέλεια συνεργασία. Υπογράψαμε το 2020 μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας, εγκαθίδρυσαμε μια μοναδική συνεργασία σε σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια
French President Emmanuel Macron looks on during a joint press conferance with Cypriot President Nikos Christodoulides (not pictured) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (not pictured) at Paphos military airport, on the day of Macron's visit to show France's solidarity after recent drone attacks amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, and aimed at reinforcing European security in the Eastern Mediterranean, in Paphos, Cyprus March 9, 2026. 5