Κόσμος

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι θέλει να την αποκαλούν «ο κύριος πρωθυπουργός»

Γραπτή οδηγία έδωσε σήμερα (28.10.2022) ο νέος γενικός γραμματέας της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης, Κάρλο Ντεοντάτο, προς τα υπουργεία της Ιταλίας, με την επιθυμία της Τζόρτζια Μελόνι να αποκαλείται στο εξής ως «ο κύριος πρωθυπουργός».

Δηλαδή, η Τζόρτζια Μελόνι θέλει το αρσενικό άρθρο μπροστά από το αξίωμά της, παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας. Όπως είναι φυσικό, τα νέα προκάλεσαν έκπληξη και πολλά σχόλια στα ιταλικά ΜΜΕ, μερικά εκ των οποίων υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι και fake news.

Βέβαια, το γραφείο τύπου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έχει ήδη εκδώσει και στείλει ανακοινώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά «στον πρωθυπουργό Μελόνι».

Από τη μεριά του, το συνδικάτο των δημοσιογράφων της Rai κατέστησε σαφές σε ανακοίνωσή του ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει, απόλυτα ελεύθερα, να συνεχίσει να επιλέγει αν θέλει να αναφέρεται στην Μελόνι ως «την» ή «τον» πρωθυπουργό της Ιταλίας

Τελικά, ο Ντεοντάτο αποσαφήνισε ότι η επιθυμία της Μελόνι είναι να την αποκαλούν: «ο Ιταλός πρωθυπουργός» και όχι όπως θα προέβλεπε το πρωτόκολλο «ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1