Κόσμος

Ιταλία: Ιρακινός προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί κοντά στο Βατικανό

Συναγερμός σήμανε στο Βατικανό. Ενας Ιρακινός, ο οποίος έχει ζητήσει να του χορηγηθεί διεθνής προστασία στην Ιταλία, συνελήφθη χθες Σάββατο από την αστυνομία αφού φώναξε Αλαχού Ακμπάρ και απείλησε να αυτοπυρποληθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος ήταν πολύ ταραγμένος, κράδαινε έναν αναπτήρα μπροστά στους ένστολους φρουρούς που βρίσκονταν κοντά στις κιονοστοιχίες που πλαισιώνουν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπως γράφει η εφημερίδα Il Messagero.

Ο Ιρακινός διατύπωσε κάποιες φράσεις που στερούνταν νοήματος στις οποίες αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν την έκφραση στα αραβικά Αλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος) προτού δύο αστυνομικοί με πολιτικά τον ρίξουν στο έδαφος και τον θέσουν υπό έλεγχο.

Ο άνδρας φορούσε ένα τζιν και ένα μαύρο μπλουζάκι και δεν είχε μαζί του κάποιο σακίδιο ή κάποια φιάλη με εύφλεκτο υλικό. Αυτός οδηγήθηκε στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα για επαλήθευση στοιχείων, σύμφωνα με την Il Messagero, η οποία δημοσίευσε στον ιστότοπό της εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης.

Δύο λεπτά πέρασαν μόνον από τότε που ο άνδρας άρχισε να απειλεί ως τη σύλληψή του. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας μπροστά από το Βατικανό τον είχαν υπό διαρκή παρακολούθηση όση ώρα απειλούσε κάνοντας μεγάλες χειρονομίες, υπογραμμίζει η Il Messagero.

Οι δύο αστυνομικοί με πολιτικά επενέβησαν πολύ γρήγορα για να αποφευχθεί η πρόκληση ανησυχίας στους τουρίστες και τους πιστούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκλεισαν ξανά τα αεροδρόμια του Βίλνιους και του Κάουνας στην Λιθουανία εξαιτίας μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία
Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας είχε κλείσει προσωρινά και χτες αλλά την Τρίτη και στις 5 Οκτωβρίου όταν μπαλόνια με λαθραία τσιγάρα είχαν εισέλθει από τη Λευκορωσία
Μπαλόνι που μετέφεραν λαθραία στη Λιθουανία
Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορική επίθεση στη Γάζα με στόχο την Ισλαμική Τζιχάντ, παρά την συμφωνία εκεχειρίας -Τέσσερις τραυματίες
Μέσα στο έδαφος που ελέγχεται από τη Χαμάς, το νοσοκομείο Al-Awda επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε τραυματίες για περίθαλψη μετά από μια επίθεση στη Nuseirat
Γάζα