Κόσμος

Ιταλία: Και η Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τζετιλόνι

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας υπό τον Πάολο Τζεντιλόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία πριν από λίγο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά της, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος αυτού του ιταλικού κοινοβουλίου.

Η ιταλική γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι. Συνολικά, 169 γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ και 99 με αρνητική ψήφο.

Η πλειοψηφία στην οποία μπορεί να βασισθεί η κυβέρνηση στην γερουσία είναι πιο περιορισμένη από εκείνη της βουλής, με κύρια αιτία την απόφαση των 18 πρώην γερουσιαστών της Φόρτσα Ιτάλια και της Scelta Civica (Επιλογής Πολιτών) που είχε ιδρύσει ο Μάριο Μόντι να μην στηρίξουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, λόγω του ότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κανένα υπουργείο. Σήμερα δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπεύθυνων της ομάδας αυτής, «Ala-Scelta Civica», στο εξής θα εξετάζουν κάθε μέτρο και νόμο που θα προτείνεται και θα ψηφίζουν ανάλογα με το περιεχόμενό του.

Τις τελευταίες ώρες, παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά σε μια νέα πιθανή εξέλιξη: αν το συνταγματικό δικαστήριο δώσει πράσινο φως, στις 11 Ιανουαρίου, στην διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος (κατά των μεταρρυθμίσεων στο εργασιακό που εισήγαγε ο Ρέντσι) το δημοψήφισμα αυτό είναι πιθανόν να γίνει από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Μόνος λόγος αναβολής του, θα μπορεί να είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ακριβώς την ίδια περίοδο, την ερχόμενη Άνοιξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
13