Κόσμος

Ιταλία: Καθοριστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο για τα διαζύγια – Πώς θα υπολογίζεται η διατροφή

Μια καθοριστική απόφαση έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας σχετικά με τα διαζύγια που εκδίδονται στη χώρα, αφού από δω και στο εξής, θα πρέπει να υπολογίζεται η περίοδος συμβίωσης πριν από τον γάμο για τον καθορισμό της διατροφής.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η απόφαση λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ιταλία, δεδομένου ότι πολλές επιλογές κάθε ζευγαριού που μπορεί να πάρει διαζύγιο – οι οποίες επηρεάζουν και την επαγγελματική εξέλιξη – γίνονται πλέον πριν από την τέλεση του γάμου.

Η νέα προσέγγιση οφείλεται σtην προσφυγή μιας γυναίκας η οποία διαμαρτυρήθηκε για τη διατροφή που της καταβάλλει ο πρώην σύζυγος, επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη τα 7 χρόνια συμβίωσης πριν από τον γάμο, όταν γεννήθηκε και το παιδί τους.

Οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποσαφήνισαν ότι η συμβίωση, για να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στον υπολογισμό του ύψους της διατροφής, «θα πρέπει να έχει μόνιμο και συνεχή χαρακτήρα με στόχο ένα κοινό πρόγραμμα ζωής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» στη Φλόριντα παραμένει ανοιχτό εν αναμονή απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου
Το αμφιλεγόμενο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα, γνωστό ως «Αλκατράζ με αλιγάτορες», θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το μέλλον του
Αεροφωτογραφία του κέντρου κράτησης «Αλκατράζ με αλιγάτορες»
Ιταλός κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό του 9 άτομα στην Κούβα – Νεκρή μητέρα 35 ετών
Ένας 56χρονος Ιταλός διώκεται στην Αβάνα επειδή φέρεται να παρέσυρε εσκεμμένα με το αυτοκίνητό του εννέα ανθρώπους, προκαλώντας τον θάνατο μιας μητέρας και τον τραυματισμό οκτώ άλλων
Δρόμος στην Αβάνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετονομάζει το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε Υπουργείο Πολέμου - «Θα μεταδίδει ισχυρότερο μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας για μάχη»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο το Υπουργείο Άμυνας αποκτά νέο τίτλο, αυτόν του Υπουργείου Πολέμου, σε μια συμβολική κίνηση που στοχεύει να προβάλει την αμερικανική ισχύ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ