Κόσμος

Ιταλία: Κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους 3,5 εκατ. εργαζόμενοι από την αύξηση της τιμής της ενέργειας

Η κρίση στην ενέργεια που χτυπάει όλη την Ευρώπη και ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους στην Ιταλία είναι μεγάλη.

Νέες προβλέψεις που αφορούν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, παρουσίασε σήμερα η Ένωση Ιταλών Βιοτεχνών, Confartigianato. «Εξαιτίας της αύξησης της τιμής της ενέργειας κινδυνεύουν να χάσουν την θέση τους 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και να κλείσουν 881.000 βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου», τονίζει σε ανακοινωθέν της Confartigianato.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να επιστρέψει η τιμή της ενέργειας, σε λογικά επίπεδα και να αποφευχθεί μια κρίση χωρίς προηγούμενο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Βιοτεχνών, Μάρκο Γκρανέλι.

Οι περιοχές της Ιταλίας με τον μεγαλύτερο αριθμό βιοτεχνιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν, βάσει των υπολογισμών αυτών είναι οι περιφέρειες με πρωτεύουσα το Μιλάνο, την Βενετία, την Μπολόνια, την Ρώμη και το Τορίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ είναι κατενθουσιασμένος από το νέο του μπάνιο στον Λευκό Οίκο – Οι επίχρυσες βρύσες και το μπουρνούζι με τον αμερικανικό αετό
«Το ανακαινισμένο μπάνιο Λίνκολν στον Λευκό Οίκο, εξαιρετικά γυαλισμένο, αγαλματένιο μάρμαρο!», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος
Το νέο μπάνιο του Τραμπ στον Λευκό Οίκο 7