Κόσμος

Ιταλία: Μεταφέρουν 1.000 κατοίκους από το νησί Ίσκια περιμένοντας νέο κύμα κακοκαιρίας

Πάνω από 1.000 κάτοικοι θα πρέπει να μεταφερθούν σήμερα, Παρασκευή, σε ασφαλέστερα σημεία ύστερα από προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις στο ιταλικό νησί Ίσκια.

Εκεί, όπου εξαιτίας κατολίσθησης το Σάββατο, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται.

«Πάνω από 1.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες από σήμερα το απόγευμα στις 16:00» (17:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Τζοβάνι Λενίνι, ειδικός επίτροπος πολιτικής προστασίας στο νησί, που διορίστηκε από την κυβέρνηση ύστερα από την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη μικρή πόλη Καζαμίτσολα Τέρμε.

Η επίτροπος αρμόδια για τη διοίκηση της κοινότητας αυτής των 8.000 κατοίκων, η Σιμονέτα Καλκατέρα, διευκρίνισε ότι όλοι οι κάτοικοι που θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές του νησιού, που βρίσκεται κοντά στο Κάπρι, στον κόλπο της Νάπολης.

Κάλεσε επίσης τους κατοίκους να μην χρησιμοποιήσουν τα δικά τους οχήματα αλλά τα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, για σήμερα αναμένονται 40 με 50 χιλιοστά βροχής, ενώ περίπου 100 χιλιοστά είχαν πέσει στην περιοχή αυτή στις 26 Νοεμβρίου, την ημέρα της καταστροφής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κόπηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας - Νέοι ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα «σφυροκοπούν» την περιοχή με ασταμάτητες επιθέσεις
Εκρήξεις και καπνός στην πόλη της Γάζας
Στους δρόμους πάνω από 800.000 διαδηλωτές στη Γαλλία - Παραλύει η χώρα από μεγάλη απεργία, διαλύει συγκεντρώσεις η αστυνομία
Ο αρχηγός της αστυνομίας εξέφρασε την ανησυχία του για την παρουσία ταραχοποιών στη διαδήλωση που έχει προγραμματισθεί στο Παρίσι και στην οποία θα συμμετάσχουν 50.000 ως 100.000 άνθρωποι
Απεργία στη Γαλλία
8
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην εξοχική κατοικία του Κιρ Στάρμερ – Συζητούν για επενδυτικό πακέτο 200 δισ. δολαρίων
Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη από το Κάστρο του Γουίνδσορ στο Τσέκερς με ελικόπτερο - Τον υποδέχτηκαν ο βρετανός πρωθυπουργός με τη σύζυγό του - Η Μελάνια ξεναγείται από την Καμίλα στη βιβλιοθήκη του κάστρου Γουίνδσορ
Τραμπ Στάρμερ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα