Κόσμος

Ιταλία: Μέτρα και το Πάσχα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία. Σήμερα τα νέα περιστατικά κορονοϊού είναι 16.424, με 318 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 340.247 διαγνωστικά τεστ, το 4.8% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Χθες τα κρούσματα ήταν 13.314 και 356 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Από την αρχή της επιδημίας, στην χώρα οι μολύνσεις είναι 2.848.564, με 96.666 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς με κορονοϊό είναι 28 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 78 λιγότεροι.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι μετά την λήξη του διατάγματος που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα εγκριθεί νέο κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο θα περιέχει, πάντα, περιορισμούς και απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα νέα αυτά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Απριλίου, δηλαδή και κατά το Πάσχα των Καθολικών. «Στην φάση αυτή δεν μπορεί να αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε σήμερα ο Σπεράντσα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν