Κόσμος

Ιταλία: Ο Κόντε το… πατάει με μέτρα στήριξης 55 δισεκατομμυρίων ευρώ

Η κυβέρνηση στην Ιταλία ετοιμάζεται να εγκρίνει επιπλέον οικονομικά μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού, τα οποία θα αγγίξουν τα 55 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης Rai στην Ιταλία, 7 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών και όσων εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Το σχέδιο στην Ιταλία

Παράλληλα υπάρχει η πρόθεση να επεκταθεί μέχρι και τον Ιούλιο η απαγόρευση των απολύσεων. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, επίσης, προορίζεται για τις οικογένειες που δεν έχουν άλλα βοηθήματα. Υπολογίζεται ότι θα δοθούν πεντακόσια ευρώ (για δυο μήνες), σε δυο εκατομμύρια κατοίκους. Mε 15 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί το ταμείο ανεργίας, προς στήριξη πάνω από επτά εκατομμυρίων Ιταλών.

Στα μέτρα αυτά η κυβέρνηση Κόντε προτίθεται να εντάξει και βοήθημα μέχρι 400 ευρώ για τις οικιακές βοηθούς οι οποίες έχασαν την δουλειά τους ή έστω και μέρος των αποδοχών τους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα παραταθεί και η ισχύς του μπόνους εξακοσίων ευρώ για τις οικογένειες με μικρά παιδιά τα οποία έχουν μείνει σπίτι, λόγω της διακοπής των σχολικών μαθημάτων.

Για όλους τους Ιταλούς και ξένους μόνιμους κατοίκους που απασχολούνται με συμβόλαια ορισμένου χρόνου, τα νέα αυτά μέτρα προβλέπουν, τέλος, το προσωρινό «πάγωμα» των συγκεκριμένων συμβολαίων και την επανέναρξη της σχέσης εργασίας όταν θα ανοίξουν οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος