Κόσμος

Ιταλία: Προσφεύγει νομικά κατά Pfizer και Astrazeneca για τις καθυστερήσεις των εμβολίων και αλλάζει το πρόγραμμα εμβολιασμού

Η Ιταλία θα προχωρήσει στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της Astrazeneca σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για την COVID-19, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση των δόσεων και όχι την επιδίωξη αποζημιώσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

«Αν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανοσία αγέλης»

Ο Ιταλός υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Φραντσέσκο Μπότσια, σε δηλώσεις του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις από μέρους φαρμακευτικών εταιριών, στην παράδοση εμβολίων κατά του κορονοϊού.

«Αν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον εβδομάδες ή μήνες για να εξασφαλίσουμε την ανοσία αγέλης. Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τις εταιρίες που προμηθεύουν τα εμβόλια» τόνισε ο Ιταλός υπουργός, με ευθεία αναφορά στις καθυστερήσεις που ήδη σημειώθηκαν στις παραδόσεις παρτίδων εμβολίων από την εταιρία Pfizer και σε αυτές που ανακοινώθηκαν από την Astrazeneca.

Click4More: Ιταλός πρωθυπουργός: Θα προσφύγουμε κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια

O Μπότσια πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η χορήγηση της δεύτερης δόσης, σε όσους πολίτες έλαβαν ήδη την πρώτη, αλλά δήλωσε παράλληλα, ότι «το συνολικό πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού πρέπει να αναθεωρηθεί, βάσει των μειωμένων παραδόσεων». «Απαιτούμε τον σεβασμό των συμφωνιών. Αν υπάρχουν προβλήματα στην διαδικασία παραγωγής, πρέπει να μας τα εξηγήσουν. Αλλά αν τα εμβόλια που προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήγουν σε άλλες ηπείρους, πρόκειται για κάτι το πολύ σοβαρό», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός περιφερειακών θεμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Σάντσεθ κατά Νετανιάχου: «Εμπόδισε τους Καθολικούς να γιορτάσουν την Κυριακή των Βαΐων στους Ιερούς Τόπους της Ιερουσαλήμ»
Σάλος έχει προκληθεί από την ιστορική απόφαση για πρώτη φορά εδώ και πολλούς αιώνες να απαγορεύσει η αστυνομία του Ισραήλ την είσοδο...
Ιερουσαλήμ
Σάλος για την απαγόρευση πρόσβασης του Καθολικού Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο – «Για λόγους ασφαλείας» λέει ο Νετανιάχου
Έντονες αντιδράσεις από Μελόνι και Μακρόν - Για «έλλειψη σεβασμού» κάνει λόγο Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - Το σχέδιο του Ισραήλ για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
Πανάγιος Τάφος
Στενά του Ορμούζ: Οι προτάσεις Τουρκίας, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για το άνοιγμά τους – Κοινοπραξίες και τέλη τύπου Διώρυγας του Σουέζ
Oι χώρες που συμμετέχουν στις συνομιλίες έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις προς την Ουάσινγκτον για την αποκατάσταση της θαλάσσιας κυκλοφορίας
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ 10