Κόσμος

Ιταλός πρωθυπουργός: Θα προσφύγουμε κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε πριν λίγο, μέσω Facebook, ότι η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η Ιταλία υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών.

«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.331 κρούσματα κορονοϊού και 488 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 286.331 διαγνωστικά τεστ, το 4,6% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες τα περιστατικά Covid-19 ήταν 13.633 με 472 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα μολύνθηκαν 2.455.185 άνθρωποι και 85.162 έχασαν την ζωή τους. Στις ΜΕΘ της χώρας, σε σχέση με χθες βρίσκονται 4 ασθενείς λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 288 λιγότεροι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, υπογραμμίζουν ότι μετά από πολλές εβδομάδες, το σύνολο των θετικών στον ιό, την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας περιορίσθηκε κάτω από το όριο των 500.000 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία
Axios: Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι αντιδράσεις του Ιράν, τα σενάρια ενός συμβιβασμού Ουάσινγκτον - Τεχεράνης και οι χώρες που θεωρούνται ως επικρατέστερες για να αναλάβουν τη διαμεσολάβηση
Ντόναλντ Τραμπ
IDF: «Ο ιρανικοί πύραυλοι δεν προορίζονταν να χτυπήσουν το Ισραήλ» – «Εντός της ζώνης άμεσης απειλής Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη»
Σε περίπου μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της γιορτής της ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία και το μέλλον μας» λέει ο Αρχηγός του IDF, Εγιάλ Ζαμίρ
IDF