Κόσμος

Και στην Ιταλία φταίει η φοροδιαφυγή – Εκστρατεία για την πάταξή της

«Εκστρατεία ευαισθητοποίησης» κατά της φοροδιαφυγής αποφάσισε να ξεκινήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το συντονισμό της να ανατίθεται στον υπουργό οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.

Από σήμερα, στις ιταλικές εφημερίδες και στα ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια, πρόκειται να αρχίσουν να δημοσιεύονται και να προβάλλονται, σειρά φωτογραφιών και διαφημίσεων με κεντρικό μήνυμα ότι «ο φοροφυγάς είναι παράσιτο της κοινωνίας».

Ένα πιο εκτενές μήνυμα της εκστρατείας αυτής αναφέρει ότι «όποιος ζει σε βάρος των άλλων ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο. Η πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτελεί και δικό σου συμφέρον».

Με τα μηνύματα αυτά «κοινωνικής ευαισθητοποίησης» η ιταλική κυβέρνηση ζητά επίσης από τους πολίτες «να απαιτούν πάντα να τους δίνεται διάτρητη απόδειξη ή ταμειακής μηχανής».

Σε ένα από τα τηλεοπτικά μηνύματα παρουσιάζονται ένα σχολείο, ένα δημόσιο ιατρείο και ένα πάρκο, εντελώς άδεια. Αμέσως μετά, όμως, χάρη στις εισπράξεις φόρων, το σχολείο αποκτά βιβλία, το ιατρείο κρεβάτι για τους ασθενείς, το πάρκο γεμίζει παιδιά.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κίνηση αυτή του Μπερλουσκόνι, είναι ένδειξη της νέας, κρίσιμης περιόδου που περνά η χώρα, της ανάγκης μείωσης των δαπανών και αύξησης των εισπράξεων φόρων.

Υπενθυμίζουν όμως παράλληλα και την ανακολουθία του, αφού μέχρι πρότινος ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός παρότρυνε τους ιταλούς «να προσπαθούν να κάνουν και μια δεύτερη αδήλωτη δουλίτσα» και υπογράμμιζε ότι «οι φόροι είναι δίκαιοι μόνον αν δεν ξεπερνούν το 33% του συνολικού εισοδήματος».

Οι εποχές, οι ανάγκες και οι διεθνείς συνθήκες όμως άλλαξαν, με άμεση προσαρμογή της μπερλουσκονικής θεωρίας και πράξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7