Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: «Ταραχοποιός και στασιαστής» ο Άλεξ Πρέτι

Με νέα ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο Truth Social σε ένα βίντεο που έδειχνε τον Πρέτι, 11 ημέρες πριν από τον θάνατό του, να αντιστέκεται στη διάρκεια σύλληψης στη Μινεάπολη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Υποκινητής ταραχών και ενδεχομένως στασιαστής» ήταν κατά τον Ντόναλντ Τραμπ ο νοσηλευτής Άλεξ Πρέτι, ο οποίος έπεσε νεκρούς από δύο αστυνομικούς της ICE το Σάββατο (24.1.26) στη Μινεάπολη.

Με νέα ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο Truth Social σε ένα βίντεο που έδειχνε τον Πρέτι, 11 ημέρες πριν από τον θάνατό του, να αντιστέκεται στη διάρκεια σύλληψης που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί, επίσης στη Μινεάπολη, μια πόλη στις βόρειες ΗΠΑ που συγκλονίζεται από τις αρχές του μήνα από διαμαρτυρίες κατά των επιδρομών από μέλη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταστολής της μετανάστευσης.

«Υποκινητής ταραχών και ενδεχομένως στασιαστής, η αξία του Άλεξ Πρέτι μόλις μειώθηκε απότομα με το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και τον δείχνει να φωνάζει και να φτύνει στο πρόσωπο έναν πολύ ήρεμο και ψύχραιμο αξιωματικό της ICE», της ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταστολής της μετανάστευσης, έγραψε ο Τραμπ.

 

Ο Πρέτι φαίνεται «να κλωτσάει μανιωδώς ένα ολοκαίνουργιο, πολύ ακριβό κυβερνητικό όχημα με τέτοια δύναμη και βία που έσπασε το πίσω φανάρι», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Αυτή ήταν μια πραγματικά βίαιη και ανεξέλεγκτη επίδειξη θυμού, ορατή σε όλους. Ο πράκτορας της ICE παρέμεινε ήρεμος και ψύχραιμος, κάτι που δεν είναι εύκολο σε τέτοιες συνθήκες! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Το βίντεο στο οποίο αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη από ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης πριν γίνει viral. Σε αυτό φαίνεται ο Άλεξ Πρέτι να εξυβρίζει ομοσπονδιακούς αστυνομικούς της ICE σε έναν δρόμο της Μινεάπολης στις 13 Ιανουαρίου.

Ο 37χρονος νοσηλευτής φτύνει ένα από τα SUV που μεταφέρουν τους αξιωματικούς. Στη συνέχεια κλωτσάει το πίσω μέρος του οχήματος και με μια δεύτερη κλωτσιά σπάει το δεξί πίσω φανάρι του οχήματος.

Μασκοφόροι αστυνομικοί κατεβαίνουν αμέσως για να τον συλλάβουν. Ο Πρέτι ρίχνεται στο έδαφος από τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς. Η αστυνομία χρησιμοποιεί επίσης δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν και σφυρίζουν ακόμη πιο δυνατά.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την αυθεντικότητα του βίντεο, κάνοντας λόγο για προϊόν AI.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία