Κόσμος

Καλιφόρνια: Αγνοούνται ακόμα 563 άνθρωποι – 86 οι νεκροί από τις φωτιές

Ημέρα των Ευχαριστιών σήμερα στις ΗΠΑ αλλά δυστυχώς κάποιοι έχουν βυθιστεί στο πένθος. Είναι εκείνοι που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φωτιές στην Καλιφόρνια.

Ο νεότερος απολογισμός των αρχών αναφέρει πως οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έφτασαν πλέον τους 86! 83 άνθρωποι χάθηκαν από τη φωτιά στα βόρεια και άλλοι τρεις από εκείνη στα νότια.

[read4more]

Η αποκαλούμενη Camp Fire στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας έχει κοστίζει τη ζωή σε 83 ανθρώπους, ενώ άλλοι 563 παραμένουν αγνοούμενοι, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι. Ο αριθμός των αγνοουμένων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, αφού η προηγούμενη ενημέρωση, μια μέρα πριν, ανέφερε πως στη λίστα με τους αγνοούμενους βρίσκονταν 870 ονόματα!

Την Τετάρτη βρέθηκαν άλλες δυο σοροί από τους πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν χωρίς σταματημό τις έρευνες στα καμένα. Οι δυο νεκροί εντοπίστηκαν σε κτίρια στις πόλεις Παραντάις και Μαγκάλια.

california paradise
Φωτογραφία Reuters

Ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών, οι διασώστες δεν θα πάρουν ρεπό. Οι έρευνες δεν θα σταματήσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, δεν αποκλείεται να αναγκαστούν να το κάνουν, αφού την Τετάρτη το βράδυ άρχισε να βρέχει και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων!

«Σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε γιατί είναι σημαντική η δουλειά που κάνουμε» τόνισε ο σερίφης Χόνι. Η αλλαγή του καιρού (η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για καταρρακτώδεις βροχές έως το Σάββατο) κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αναζήτηση στις περιοχές που έχουν γίνει στάχτη από τη φωτιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και nbcnews.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1