Κόσμος

Καλιφόρνια: Έφτασαν τους 31 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Κάθε μέρα και βαρύτερος ο απολογισμός από τις καταστροφικές φωτιές στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι τα περισσότερα από τα θύματα.

Για έκτη μέσα συνεχίζεται η καταστροφή στην Καλιφόρνια. Οι φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα την περασμένη Κυριακή αφήνουν πίσω τους νεκρούς και απόγνωση.

Ο νεότερος απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι οι νεκροί από τους πυρκαγιές έχουν πλέον φτάσει τους 31. Μόνο στην κομητεία της Σονόμα, που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη, έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

Οκτώ νεκροί έχουν αναφερθεί στην κομητεία Μεντοσίνο, τέσσερις στην κομητεία Νάπα και δύο στην κομητεία Γιούμπα.

Ηλικιωμένοι τα περισσότερα θύματα

Ο σερίφης της Σονόμα, Ρόμπερτ Τζορντάνο, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δέκα εκ των θυμάτων μετά την αναγνώρισή τους. Στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται από την περασμένη Κυριακή όταν ξέσπασαν οι φωτιές. Εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι ακόμη πιο βαρύς.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Τζέρι Μπράουν έχει κηρύξει τις πληγείσες κομητείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν απανθρακώσει μια έκταση 1.900.000 στρεμμάτων, μετατρέποντας ολόκληρες συνοικίες της πόλης Σάντα Ρόσα σε στάχτες.

Ομοσπονδιακή βοήθεια

Την Πέμπτη, νομοσχέδιο που προβλέπει τη χορήγηση ομοσπονδιακής βοήθειας ύψους 36,5 δισεκ. δολαρίων σε Πολιτείες που επλήγησαν πρόσφατα από φυσικές καταστροφές (Τέξας, Φλόριντα, Πουέρτο Ρίκο, Καλιφόρνια), εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 353 ψήφους έναντι 69.

Όλοι όσοι ψήφισαν κατά ήταν Ρεπουμπλικάνοι. Το νομοσχέδιο θα εξεταστεί τώρα από τη Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS