Κόσμος

Κάννες: Συνελήφθησαν 10 γυναίκες που σχεδίαζαν να κάνουν μπάνιο φορώντας μπουρκίνι

Δέκα γυναίκες, που σκόπευαν να κάνουν το μπάνιο τους σήμερα στην πλαζ των Καννών φορώντας μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Martinez, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι γυναίκες έφτασαν στις Κάννες από το Παρίσι με τρένο. Είναι όλες φίλες ή συγγενείς του Ρασίντ Νεζάκ, ενός Αλγερινού ο οποίος έγινε γνωστός το 2010, όταν αποφάσισε να πληρώνει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε γυναίκες οι οποίες δεν τηρούν τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει την μπούρκα.

Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των Καννών όπου παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο 45χρονος πολιτικός και επιχειρηματίας ήθελε με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας πέρσι τον Αύγουστο αναίρεσε τις αποφάσεις διαφόρων παραλιακών δήμων (μεταξύ αυτών και εκείνος των Καννών) που απαγόρευαν στις γυναίκες να εμφανίζονται στις παραλίες με μπουρκίνι.

Ο Νεκάζ πέρασε πρώτα από το αστυνομικό τμήμα και κατόπιν πήγε στην Κρουαζέτ όπου εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης ότι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε εξάμηνη φυλάκιση και να του επιβληθεί πρόστιμο 7.500 ευρώ “για οργάνωση παράνομης διαδήλωσης” αν επιμείνει στην απόφασή του να οδηγήσει τις γυναίκες στην παραλία.

Την Τετάρτη οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν κάθε διαδήλωση στις Κάννες. Ο Νεκάζ υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε το αρχικό σχέδιό του για διαδήλωση και οργάνωσε “ένα απλό μπάνιο με φίλες και συγγενείς”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry 49