Κόσμος

“Καρφιά” Σόιμπλε: Ανεύθυνοι όσοι πολιτικοί μιλούν για κούρεμα του χρέους

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψαν για άλλη μια φορά σήμερα το ενδεχόμενο της διαγραφής ενός μέρους του χρέους, ύψους 320 δισεκατομμυρίων ευρώ, της Ελλάδας.

“Αν ήμουν υπεύθυνος Έλληνας πολιτικός δεν θα ξεκινούσα συζητήσεις για το κούρεμα του χρέους”, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στην Die Welt.

“Υπήρχε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών”, είπε η καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα και πρόσθεσε: “Δεν βλέπω μια νέα περικοπή”.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε η Μέρκελ και σε άλλη συνέντευξή της, στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σταϊνμάιερ: Στην Ευρώπη μαίνεται πραγματικός πόλεμος – Μακρόν: Η ελευθερία ποτέ δεν απειλήθηκε τόσο πολύ μετά το 1945
Ο Γερμανός πρόεδρος κατηγόρησε την Ρωσία ότι «κατέστρεψε ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη» με την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS