Κόσμος

“Κάρφωσε” Αναστασιάδη ο Ντάουνερ – Το έγγραφο για το Κυπριακό δόθηκε την ίδια ημέρα στους δύο ηγέτες

Ξεγύμνωσε την κυβέρνηση ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό. Kλήθηκε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση αναφορικά με την ημερομηνία παράδοσης του εγγράφου συγκλίσεων στο Κυπριακό, στους δύο ηγέτες.

Την ίδια ημέρα παρέλαβαν το έγγραφο συγκλίσεων οι Αναστασιάδης – Έρογλου, ξεκαθαρίζει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, αφήνοντας εκτεθειμένο το Προεδρικό, το οποίο, είχε αρχικά «δώσει» ο τουρκοκύπριος ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτιάν, χωρίς βέβαια να το γνωρίζει, όταν μετά από συνάντηση του πριν από δύο εβδομάδες, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, αποκάλυψε την επίδοση του εγγράφου στον Ντερβίς Ερογλου.

Η δήλωση Ιζτζιάν προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ισχυρίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ότι το έγγραφο επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του ιδίου, κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, είχε πάρει ενωρίτερα στα χέρια της το έγγραφο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
5
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό