Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καρλ Ράινερ: Πέθανε ο “Σολ” του “Ocean’s Eleven” (pics, video)

Καρλ Ράινερ: Πέθανε ο “Σολ” του “Ocean’s Eleven” (pics, video)
Reuters

 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο ηθοποιός Καρλ Ράινερ (Carl Reiner), ο “Σολ” στην ταινία “Ocean’s Eleven” (2001) με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ.

O Καρλ Ράινερ πέθανε στο σπίτι του στο Beverly Hills τη Δευτέρα (29.06.2020). Η οικογένειά του ήταν εκεί μαζί του.

View this post on Instagram

Thanks for the funny memories, Carl Reiner. This comedy legend passed away at 98… what a life, what a career. #carlreiner #ripcarlreiner #oceans11

A post shared by Ward Verrijcken (@filmward) on

Ο Καρλ Ράινερ ήταν κινηματογραφικός παραγωγός και σκηνοθέτης, ενώ διέπρεψε ως ηθοποιός. Κέρδισε βραβείο Grammy και 9 βραβεία Emmy στα 70 χρόνια καριέρας του.

View this post on Instagram

Ocean’s 11 (dir. Steven Soderbergh, 2001). RIP Carl Reiner.

A post shared by Kevin (@kevinonlyknows_) on

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του TMZ, ο Καρλ Ράινερ ήταν από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς της γενιάς του και της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος.

Καρλ Ράινερ και Μελ Μπρουκς

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’60 ο Καρλ Ράινερ δημιούργησε ένα κωμικό ντουέτο μαζί με τον Μελ Μπρουκς και έστρεψε το ενδιαφέρον του στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Συμμετείχε σε αρκετά θεατρικά μιούζικαλ, αλλά και στις ταινίες “Ιt’s a Mad, Mad, Mad, Mad World” (1963) και “The Russians Are Coming, the Russians Are Coming” (1966).

Στην επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία “Ocean’s Eleven” (2001) ο Ράινερ υποδυόταν τον Σολ Μπλουμ, έναν πλούσιο επιχειρηματία, ο οποίος διέμενε στο πολυτελές ξενοδοχείο του καζίνου που επρόκειτο να γίνει σούπερ – ληστεία.

Τέλος, ο Καρλ Ράινερ, ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες του Στιβ Μάρτιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις