Κόσμος

Κάρλα Μπρούνι: Κατηγορούμενη για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της καμπάνιας του Σαρκοζί

Κατηγορούμενη για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογική καμπάνιας του Νικολά Σαρκοζί το 2007, είναι η Κάρλα Μπρούνι.

Ειδικότερα, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι κατηγορείται ότι άσκησε πίεση σε μάρτυρα που κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ότι έλαβε από τη Λιβύη και το καθεστώς του τότε προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, παράνομη χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία.

Το πρώην σούπερ μόντελ απαγορεύεται να έλθει σε επαφή με οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, με εξαίρεση τον σύζυγό της, σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Οι προκαταρκτικές κατηγορίες κατά της Μπρούνι-Σαρκοζί, όπως αναφέρει το Skynews αφορούν «παρενόχληση» μαρτύρων και απόπειρα απάτης προς τους δικαστές που ερευνούν τον σύζυγό της ως ύποπτο για λήψη παράνομων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007.

Αφού ανακρίθηκε από την αστυνομία τον Μάιο, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι έδωσε «χρήσιμες διευκρινίσεις και εξηγήσεις», αλλά δεν σχολίασαν περαιτέρω.

Ο μάρτυρας που εμπλέκεται, ο Ziad Takieddine, κατηγορεί τον Σαρκοζί έλαβε εκατομμύρια σε παράνομες πληρωμές από το καθεστώς του τότε προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, έχει ήδη καταδικαστεί για δύο άλλες υποθέσεις. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει αδίκημα σε όλες τις υποθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικό το «ύποπτο» drone που συνετρίβη σε λίμνη στη Λιθουανία - Ξέφυγε από την πορεία του
Η Λιθουανία, που είναι χώρα μέλος του NATO, ζήτησε πέρυσι από τη συμμαχία ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας αφότου στρατιωτικά drones από τη Λευκορωσία έπεσαν στο έδαφός της δύο φορές τον Ιούλιο του 2025
Drone
«Φρένο» του Ιράν στον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι την πλήρη νίκη»
«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι περήφανες και ακλόνητες στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν
Φρουροί της Επανάστασης