Κόσμος

Καταδίκη 60χρονης Ρωσίδας που ζητούσε από τους νεκρούς γονείς του «μανιακού» Πούτιν να τον πάρουν μαζί τους

«Διάλογο» με τους νεκρούς γονείς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να έχει μια 60χρονη Ρωσίδα, η Ιρίνα Τσιμπάνεβα, που το περασμένο φθινόπωρο επισκέφτηκε το νεκροταφείο της Αγίας Πετρούπολης.

Εκείνο που ήθελε να πει στους γονείς του Πούτιν η Ρωσίδα συνταξιούχος, ήταν πως ο γιός τους ήταν «δολοφόνος» και πως έπρεπε «να τον πάρουν μαζί τους».

Είναι άγνωστο αν θέλησε να στείλει προφορικά το μήνυμά της, αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό: έγραψε κι ένα σημείωμα που άφησε στον τάφο του πατέρα και της μητέρας του Πούτιν, στο οποίο μεταξύ άλλων τους αποκαλούσε «γονείς ενός μανιακού».

«Θάνατος στον Πούτιν, αναθρέψατε ένα τέρας και δολοφόνο», έγραφε στο σημείωμα, προτρέποντας τους νεκρούς γονείς «να τον πάρουν μαζί τους».

Φυσικά η 60χρονη Ρωσίδα Ιρίνα Τσιμπάνεβα συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της ρωσικής Δικαιοσύνης για το αδίκημα της βεβήλωσης τάφου.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, όμως τελικά το Δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο SOTA, η Τσιμπάνεβα δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Είπε ότι έγραψε το σημείωμα αφού είδε τις ειδήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και «κατάλαβε ότι όλα είναι πολύ τρομακτικά, όλα είναι πολύ θλιβερά και υπάρχουν πολλοί νεκροί», σύμφωνα με έναν άλλον ενημερωτικό ιστότοπο, τον Mediazona.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος για την απαγόρευση πρόσβασης του Καθολικού Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο – «Για λόγους ασφαλείας» λέει ο Νετανιάχου
Έντονες αντιδράσεις από Μελόνι και Μακρόν - Για «έλλειψη σεβασμού» κάνει λόγο Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - Το σχέδιο του Ισραήλ για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
Πανάγιος Τάφος
8
Στενά του Ορμούζ: Οι προτάσεις Τουρκίας, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για το άνοιγμά τους – Κοινοπραξίες και τέλη τύπου Διώρυγας του Σουέζ
Oι χώρες που συμμετέχουν στις συνομιλίες έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις προς την Ουάσινγκτον για την αποκατάσταση της θαλάσσιας κυκλοφορίας
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ 16