Κόσμος

“Καταραμένη ημέρα” – Τρία αεροπλάνα έπεσαν με διαφορά μερικών ωρών

Υπάρχει φόβος ότι περισσότερα από 70 άτομα έχασαν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους σε τρία διαφορετικά αεροπορικά δυστυχήματα που έγιναν με διαφορά ελάχιστων ωρών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πτώση 1 – Πτώση αεροσκάφους της EgyptAir

Η πτήση 804 από το Παρίσι στο Κάιρο χάθηκε ένα τέταρτο πριν τις τρεις τα ξημερώματα από τα ραντάρ. Στο αεροσκάφος της EgyptAir επέβαιναν 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος. Το αεροσκάφος αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Την ώρα που χάθηκε από τα ραντάρ είχε εισέλθει στον Αιγυπτιακό Εναέριο Χώρο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πτώση 2 – Πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στο Γκουάμ

Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H Stratofortress συνετρίβη στην αεροπορική βάση του Γκουάμ. Το επταμελές πλήρωμα του βομβαρδιστικού διασώθηκε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.
Τα επτά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στην αεροπορική βάση Andersen. Το Β-52 ανήκε στην 69η Μοίρα Βομβαρδισμού, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας.
Τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του, διερευνούνται.
Πτώση 3 – Μεταφορικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν στο Αφγανιστάν

Αεροσκάφος μεταφορών της εταιρίας Silk Way με έδρα το Αζερμπαϊτζάν κατέπεσε στο Αφγανιστάν με συνέπεια το θάνατο επτά μελών από το εννιαμελές πλήρωμα που είχε, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο Αζερμπαϊτζάν.
Η πτώση του αεροσκάφους έγινε μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Dwyer στο Αφγανιστάν. Τα μέλη του πληρώματός του, κατάγονταν από το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αλλαγή είναι σεξιστική, προειδοποιούν ΜΚΟ – «Όταν χτυπούν οι ξηρασίες, οι γυναίκες είναι αυτές που τρώνε λιγότερο»
Κάθε αύξηση 1° Κελσίου της παγκόσμιας θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση 4,7% της ενδοοικογενειακής βίας, επεσήμανε τον Απρίλιο του 2025 έρευνα της Initiative Spotlight
κλιματική αλλαγή
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Η πιο πιεστική ανησυχία είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ, απ΄όπου διέρχεται η μισή ποσότητα αργού πετρελαίου της Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ