Κόσμος

Καταζητείται στη Βοσνία για εγκλήματα πολέμου και τον έπιασαν στη… Βραζιλία

Οι αρχές της Βραζιλίας έθεσαν υπό κράτηση χθες έναν άνδρα που καταζητείται από το 1992, διότι φέρεται να διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βραζιλίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκολα Τσέρανιτς, 47 ετών, στην πόλη Ινταϊατούμπα, περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σάου Πάουλου.

Η Interpol είχε εκδώσει επείγον σήμα για τον Τσέρανιτς. Σύμφωνα με ιστότοπό της, τον βαρύνουν κατηγορίες ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου εναντίον άμαχου πληθυσμού»

Ούτε η Ιντερπόλ, ούτε οι αρχές της Βραζιλίας έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες σε βάρος του Τσέρανιτς. Δεν είναι εξάλλου σαφές πόσο καιρό ο άνδρας αυτός διέμενε στη Βραζιλία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας ενημέρωσε το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο για το αίτημα έκδοσης του Τσέρανιτς που υπέβαλαν οι αρχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και κατόπιν άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνεργάστηκαν με βόσνιους συναδέλφους τους και την αστυνομία στο Σάου Πάουλου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Τσέρανιτς.

Βάσει του νόμου στη Βραζιλία, είναι το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο αυτό που αποφαίνεται για τα αιτήματα έκδοσης. Δεν είναι γνωστό πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ληφθεί απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 5
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 5
Πολωνία: Νεαρή μητέρα αφήνει το γραφείο και εκπαιδεύεται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Θα πολεμήσω για το παιδί μου»
Στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδες Πολωνοί εντάσσονται σε στρατιωτικά προγράμματα, παρακινούμενοι από τον φόβο μιας επίθεσης και την επιθυμία να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters
Η 36χρονη διοικητική υπάλληλος Αγκνιέσκα Τζεντροζάκ στέκεται μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πεδίο εκπαίδευσης στο Μπρανιέβο της Πολωνίας
1