Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κατέρρευσε πολυόροφο κτίριο στο Μαϊάμι (pics, vids)

Κατέρρευσε πολυόροφο κτίριο στο Μαϊάμι (pics, vids)
Φωτογραφία video grab

Κτίριο δώδεκα ορόφων κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (24/6) κοντά στην παραλία του Μαϊάμι, στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν άνδρες της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στα συντρίμμια. 

Από το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί στα social media και όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ένα μέρος του κτιρίου φαίνεται να έχει καταρρεύσει. Το κτίριο ανήκει στο συγκρότημα Champlain Towers που βρίσκονται στην Collins Avenue, κοντά στην παραλία του Μαϊάμι. 

Το περιστατικό έχει επιβεβαιωθεί από τις τοπικές αρχές, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του ότι στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστικής. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών και εγκλωβισμένων. 

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Ενώ δεν υπάρχουν έως τώρα επιβεβαιωμένες αναφορές για θανάτους ή τραυματισμούς, σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς στο Twitter φαίνεται σωρός από χαλάσματα δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από τα μπαλκόνια του κτιρίου.

Δεν είναι ακόμα σαφής η αιτία της κατάρρευσης.

Δείτε βίντεο:

Πάνω από 80 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις και από άλλα κοντινά πυροσβεστικά τμήματα. Δημοσιογράφοι που βρίσκονται εκεί και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ήδη έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν κάποιους από τα συντρίμμια. 

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Το κτίριο δώδεκα ορόφων κτίστηκε το 1981 και πρόκειται για ένα συγκρότημα 136 μοντέρνων κατοικιών, σύμφωνα με το Miami Real Estate Trends.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο, που κυκλοφορούν στα social media, από το σημείο της τραγωδίας προκαλούν σοκ. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Με πληροφορίες από Maimi Herald και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις