Κόσμος

Κέντρο παραγωγής υγειονομικού υλικού θέλει να γίνει η Γερμανία

Η Γερμανία θέλει να μεταφέρει το κέντρο παραγωγής υγειονομικού υλικού από την Ασία στη χώρα της και γενικότερα στην Ευρώπη.

Αυτό τόνισαν οι γερμανοί υπουργοί Υγείας Γενς Σπαν και Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, με τον τελευταίο να τονίζει πως η κυβέρνηση στη Γερμανία θα εγγυηθεί μακροπρόθεσμα ότι θα αγοράσει τα προϊόντα των εταιριών, προκειμένου «να ενισχύσουμε και να αυξήσουμε την παραγωγή στην Γερμανία και στην Ευρώπη».

Σήμερα το 90% των προστατευτικών μασκών κατασκευάζεται στην Ασία. «Αυτό το ποσοστό πρέπει να μειωθεί», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση για τέτοια είδη αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολύ καιρό. Έκανε μάλιστα λόγο για «πολλά δισεκατομμύρια» μάσκες οι οποίες θα χρειαστούν τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Σπαν από την πλευρά του δήλωσε ότι σε μια πρώτη καταγραφή έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους περισσότερες από 100 γερμανικές εταιρίες, οι οποίες θα λάβουν εγγύηση παραγγελιών έως τουλάχιστον το τέλος του 2021. Μεταξύ των κινήτρων που θα δοθούν είναι 30% επενδυτικές επιχορηγήσεις σε εταιρίες υφασμάτων, εάν ασχοληθούν ήδη εντός του τρέχοντος έτους με την κατασκευή των υλικών για μάσκες.

Στο υπουργείο Υγείας συστήθηκε ήδη ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας, πρόσθεσε ο κ. Σπαν.

Ο κ. Αλτμάιερ ανακοίνωσε ακόμη αλλαγή πολιτικής και σε ό,τι αφορά την φαρμακοβιομηχανία, όπου η εξάρτηση από την Ασία είναι επίσης πολύ υψηλή. Όπως και στους τομείς των μπαταριών και των ημιαγωγών, θα επιδιωχθούν κοινοπραξίες προκειμένου να ενισχυθεί και η έρευνα των φαρμάκων στην Γερμανία και στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει βάσεις των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη – «Απαντά» στα πλήγματα της 7ης Ιουλίου
Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι είχαν αναλάβει την ευθύνη για επίθεση σε ελληνόκτητα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την ανταλλαγή επιθέσεων με το Ισραήλ
Χούθι της Υεμένης
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε 6 μήνες ως πρόεδρος των ΗΠΑ: «Η χρυσή εποχή και τα memes θα συνεχιστούν»
Με αναρτήσεις AI γιόρτασε το πρώτο 6μηνο της δεύτερης θητείας του ο Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μειώνονται οι υποστηρικτές του μετά από τη σκληρή πολιτική του για τη μετανάστευση
Φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ φτιαγμένη μέσω τεχνητής νοημοσύνης