Κόσμος

Κένυα: Τραγικός θάνατος για 13 παιδιά μέσα σε σχολείο! Εικόνες φρίκης

Τουλάχιστον 13 μαθητές δημοτικού σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στο σχολείο τους, σε μια ανείπωτη τραγωδία στην Κένυα.

Τουλάχιστον 13 μικροί μαθητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ποδοπατήθηκαν μέσα στο σχολείο τους, στην περιοχή Κακαμέγκα, στη δυτική Κένυα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Χάσαμε 13 παιδιά σε αυτό το ποδοπάτημα και άλλα βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένα», είπε ο Νταβίντ Καμπένα, ο αστυνομικός διευθυντής της Κακαμέγκα, που πήγε ο ίδιος στον τόπο της τραγωδίας. Όπως είπε, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν οι αρχές τι ακριβώς συνέβη.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας ανέφερε μέσω του Twitter ότι 39 τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης. Ωστόσο η υπηρεσία διασωστών «Ασθενοφόρα του Αγίου Ιωάνη» έκανε λόγο για 14 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες. Δύο από τα παιδιά νοσηλεύονται στην εντατική αλλά τα 37 πήραν ήδη εξιτήριο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Εικόνες σοκ από την Κένυα

Κένυα kenya r Κένυα

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 17.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που οι μικροί μαθητές του δημοτικού έφευγαν από το σχολείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι άγνωστο τι προκάλεσε τον πανικό που οδήγησε στο ποδοπάτημα.

Μια μητέρα που μίλησε σε τοπικό μέσο ενημερώσης κατηγόρησε ως υπεύθυνους τους δασκάλους. Τα παιδιά που γλίτωσαν «είπαν ότι έτρεχαν επειδή κάποιοι δάσκαλοι τα χτυπούσαν (για τιμωρία) και για αυτό έφευγαν να γλιτώσουν και έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο», υποστήριξε.

Στην Κένυα η σωματική τιμωρία απαγορεύεται

Η ίδια γυναίκα είπε ότι τα θύματα ήταν κυρίως από την 5η τάξη, δηλαδή ηλικίας 10-12 ετών.

Το σχολείο δεν έχει απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο κτίριο και λαμβάνει καταθέσεις από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εκεί.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχει συγκροτήσει μια ομάδα για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και των γονέων τους καθώς και μια υπηρεσία που θα βοηθήσει τους συγγενείς να εντοπίσουν τα παιδιά για τα οποία δεν έχουν καμία πληροφορία.

Το 2016 οκτώ μαθήτριες είχαν χάσει τη ζωή τους στην πυρκαγιά ενός οικοτροφείου θηλέων στην παραγκοόυπολη Κιμπέρα του Ναϊρόμπι.

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe