Κόσμος

Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Ανώνυμος ευεργέτης κάλυψε τα έξοδά της

«Τα έξοδα για την προετοιμασία της ταφής μου θα καλυφθούν από το ποσό του ευεργέτη που έχω κανονίσει», αναφέρεται στη διαθήκη του πάπα Φραγκίσκου

Ένας ανώνυμος ευεργέτης ανέλαβε το κόστος της κηδείας του Πάπα Φραγκίσκου, όπως είχε ανακοινώσει το Βατικανό.

«Τα έξοδα για την προετοιμασία της ταφής μου θα καλυφθούν από το ποσό του ευεργέτη που έχω κανονίσει», αναφέρεται στη διαθήκη του πάπα Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με την τελευταία διαθήκη του Πάπα, ο Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί στη γη, «ο τάφος να είναι απλός, χωρίς ειδική διακόσμηση» αλλά με την επιγραφή «Franciscus», το παπικό δηλαδή όνομά του, Φραγκίσκος. 

Ο 88χρονος, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα, δήλωσε ότι ήθελε να ταφεί στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη, μια περιοχή που συνδέεται με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους πολλούς Ποντίφικες που θάβονται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελετή ταφής του πάπα Φραγκίσκου στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε, αφιερωμένη στην Παρθένο.

Μικρά παιδιά, πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι και πολλοί άλλοι «φίλοι του Φραγκίσκου» άφησαν ένα άσπρο λουλουδι, μέσα στον ναό. Κοντά στον τάφο του «πάπα των φτωχών», βρίσκεται η βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, μπροστά στην οποία συνήθιζε να προσεύχεται ο εκλιπών ποντίφικας.

Πλήθος κόσμου προσευχήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κατά μήκος της διαδρομής εξι χιλιομέτρων που κάλυψε η νεκρική πομπή. Μεγάλη η συγκίνηση, με προσευχές και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Αύριο Κυριακή (27.04.2025) οι καρδινάλιοι θα μεταβούν στην Σάντα Μαρία Ματζόρε για να προσκυνήσουν και από την Δευτέρα ο ναός θα ανοίξει τις πύλες του στους πιστούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha