Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μετά από το “ναυάγιο” με τον Τραμπ απλώνει τα δίχτυα του σε… Πούτιν

Μπορεί η συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ να μην γίνει ποτέ! Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω... και συνεχίζει την διπλωματική του πολιτική κάνοντας ανοίγματα σε Ρωσία και Νότια Κορέα.

Μία συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας είναι εφικτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι η μορφή και το χρονοδιάγραμμα μίας τέτοιας συνάντησης θα συζητηθεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Η πραγματοποίηση μίας τέτοιας συνάντησης κορυφής συζητήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Βόρεια Κορέα κατά την συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε μεταδώσει νωρίτερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Βόρεια και Νότια Κορέα ξεκινούν νέες συνομιλίες

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν στη διάρκεια μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου που είχαν σήμερα να διεξαγάγουν συνομιλίες αργότερα αυτόν τον μήνα για στρατιωτικά θέματα και επανασυνδέσεις οικογενειών που είχαν χωριστεί από τον πόλεμο της Κορέας, αναφέρεται σε κοινή δήλωσή τους.

Οι στρατιωτικές συνομιλίες θα διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου στη βόρεια πλευρά του συνοριακού χωριού Πανμουντζόμ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που κόβει τη χερσόνησο στα δυο.

Οι συνομιλίες για την επανένωση των οικογενειών που είχαν χωριστεί από τον πόλεμο του 1950-53 ο οποίος έληξε με εκεχειρία, χωρίς να υπογραφεί συνθήκη ειρήνης, θα διεξαχθούν στις 22 Ιουνίου στο θέρετρο Όρος Κουμγκάνγκ βόρεια των συνόρων, αναφέρεται στη δήλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι