Κόσμος

Κίνα: Εκτελέστηκαν τρεις άνδρες για βιασμούς ανηλίκων – Ο ένας ήταν δάσκαλος που κακοποιούσε σεξουαλικά μαθήτριες

Για βιασμούς ανηλίκων εκτελέστηκαν στην Κίνα την Τετάρτη (13.11.2024) τρεις καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών. Ο ένας ήταν δάσκαλος, ο δεύτερος εργάτης και ο τρίτος καταστηματάρχης. Οι εκτελέσεις καταδεικνύουν τη μηδενική ανοχή του Πεκίνου σε σεξουαλικούς εγκληματίες.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου της Κίνας, οι εκτελέσεις των τριών καταδικασμένων για βιασμούς ανηλίκων αναμένεται, επίσης, να λειτουργήσουν ως αποτρεπτικός παράγοντας για άλλους παιδεραστές.

Ένας από τους τρεις άνδρες που εκτελέστηκαν, ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου με το επώνυμο Γκουό, κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό έξι μαθητριών – περισσότερες από 100 φορές – μεταξύ 2013 και 2019. Όλα τα θύματα ήταν ηλικίας κάτω των 14 ετών όταν κακοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Γκουό.

Ο δεύτερος άνδρας που εκτελέστηκε, ένας εργάτης με το επώνυμο Σανγκ, κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση οκτώ κοριτσιών, χρησιμοποιώντας μεθόδους εξαπάτησης ή βίας, μεταξύ 2011 και 2020. Εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, λεωφορεία, ακόμη και έξω από νηπιαγωγεία. Διαπιστώθηκε ότι εκβίαζε πολλά από τα θύματά του, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιούσε άσεμνες φωτογραφίες τους εάν δεν ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Ο τρίτος άνδρας που εκτελέστηκε, ένας καταστηματάρχης με το επώνυμο Γκονγκ, κρίθηκε ένοχος για τον εξαναγκασμό ενός κοριτσιού σε σεξουαλικές συνευρέσεις επί σχεδόν μια πενταετία, αρχής γενομένης από το 2015 όταν το θύμα ήταν μόλις 12 ετών. Το 2020, αφού είχε κατ’ επανάληψη κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Γκονγκ και άλλους παιδεραστές, το κορίτσι αυτοκτόνησε σε ηλικία 16 ετών.

Το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι η κινεζική δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που επισύρουν τη θανατική ποινή. Επισημαίνει ότι οι περισσότεροι βιαστές ανηλίκων έχει διαπιστωθεί πως ανήκαν στον οικογενειακό κύκλο των θυμάτων, ήταν δάσκαλοι ή γείτονες τους, ή τα είχαν προσεγγίσει μέσω διαδικτύου. Οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων στοχεύουν συνήθως ευάλωτα παιδιά, με ανεπαρκή οικογενειακή επίβλεψη ή με νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με το κινεζικό ποινικό δίκαιο, όποιος έχει σεξουαλική επαφή με ανήλικη κάτω των 14 ετών θεωρείται βιαστής και αντιμετωπίζει βαρύτατη ποινή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 40 νεκροί και 200 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Οι μισοί πέθαναν στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα
Συγγενείς των νεκρών έφθασαν σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ για να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Γυναίκες και παιδιά έκλαιγαν δίπλα σε σορούς τυλιγμένες σε λευκά σάβανα
Πενθούσες αντιδρούν κατά τη διάρκεια της κηδείας Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κοντά σε κέντρο διανομής στη Ράφα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο της»
«Ο στόχος είναι διπλός: Να εξολοθρεύσουμε την πυρηνική απειλή και να εξολοθρεύσουμε την πυραυλική απειλή» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αεροπορική βάση στο Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 48 λεπτά
10