Κόσμος

Κίνα: Νεκρός ο πρέσβης της Μιανμάρ – Μυστήριο με τους θανάτους πρεσβευτών στη χώρα

Τη ζωή του έχασε ο πρεσβευτής της Μιανμάρ στη Κίνα, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πρόκειται για τον τέταρτο πρεσβευτή στη χώρα που πέθανε μέσα σε έναν χρόνο.

Ο πρεσβευτής Ου Μιο Ταντ Πε εθεάθη για τελευταία φορά το Σάββατο, όταν είχε συνάντηση με αξιωματούχο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Γιουνάν της Κίνας, που γειτονεύει με τη Μιανμάρ, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Τρεις διπλωματικές πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ο πρεσβευτής πέθανε την Κυριακή, καθώς ταξίδευε στη Γιουνάν.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες και δημοσίευμα σε ΜΜΕ της Μιανμάρ, η αιτία του θανάτου του εκτιμάται ότι ήταν καρδιακή προσβολή.

Η πρεσβεία της Μιανμάρ δεν απάντησε αμέσως όταν το Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ο Ου Μιο Ταντ Πε ονομάστηκε πρεσβευτής στην Κίνα στα τέλη του 2019. Παρέμεινε στη θέση αφού κατέλαβε την εξουσία το στρατιωτικό καθεστώς, την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Άλλοι τρεις ξένοι πρεσβευτές στην Κίνα πέθαναν τον τελευταίο χρόνο.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας Γιαν Χέκερ, 54 ετών, πέθανε τον Σεπτέμβριο, προτού συμπληρωθούν δύο εβδομάδες αφότου ανέλαβε το πόστο.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σερχίι Καμίσεφ, 65 ετών, πέθανε τον Φεβρουάριο, ενώ έκανε ή μόλις είχε ολοκληρώσει επίσκεψή του σε εγκατάσταση όπου διεξάγονταν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο πρεσβευτής των Φιλιππίνων, ο Χοσέ Σαντιάγο «Τσίτο» Σάντα Ρομάνα, 74 ετών, πέθανε ευρισκόμενος σε καραντίνα στην επαρχία Ανχούι (ανατολικά) τον Απρίλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα βομβαρδιστικά Β-2 που έπληξαν το Ιράν χτύπησαν για πρώτη φορά στη Σερβία το 1999 – Οι φήμες για κατάρριψη πάνω από το Βελιγράδι
Αυτό που είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται, είναι μόνον η κατάρριψη του αποκαλούμενου «αόρατου» αεροσκάφους F-117 πάνω από τη Βοϊβοντίνα στις 27 Μαρτίου του 1999
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor
Τα βομβαρδιστικά B-2 που χτύπησαν τα πυρηνικά του Ιράν είναι εφοδιασμένα με ψυγείο, τουαλέτα και φούρνο μικροκυμάτων
Το κάθε ένα κοστίζει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια - Οι πιλότοι αυτών των τύπων αεροσκαφών έχουν εκπαιδευτεί για να αντέχουν μεγάλες, εξαντλητικές πτήσεις
Βομβαρδιστικό B-2 Spirit της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ
1