Κόσμος

Κίνα: Πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε θάνατο για διαφθορά και δωροληψία

Του δόθηκε αναστολή 2 χρόνων γιατί ομολόγησε τις πράξεις του

Ένας πρώην υπουργός στην Κίνα, καταδικάστηκε σε θάνατο καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροληψία και διαφθορά.

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Κίνας,Τανγκ Ρεντζιάν, καταδικάστηκε μετά από έρευνα σε βάρος του για διαφθορά, σε θάνατο με διετή αναστολή της ποινής.

Σε θάνατο με διετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Κίνας – Κρίθηκε ένοχος για δωροληψία και διαφθορά γιατί είχε κριθεί ένοχος καθώς όπως φαίνεται είχε χρηματιστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Τανγκ Ρεντζιάν, φαίνεται να έλαβε μεταξύ άλλων χρήματα και ακίνητα, αξίας πάνω από 37,6 εκατ. δολάρια σε διάφορες θέσεις που υπηρέτησε από το 2007 έως το 2024, σύμφωνα με το Xinhua.

 

Το δικαστήριο του έδωσε διετή αναστολή στην ποινή του καθώς ομολόγησε τα εγκλήματά του.

Ο πρώην υπουργός, είχε διωχθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας τον Νοέμβριο του 2024, έξι μήνες μετά την έναρξη της έρευνας σε βάρος του που λόγω αυτής είχε απομακρυνθεί και από τη θέση του.

 

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίπινγκ, είχε αναφέρει στην αρχή της χρονιάς ότι η διαφθορά είναι η μεγαλύτερη απειλή για το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ εκτός από τον υπουργό Γεωργίας, έρευνες είχαν ξεκινήσει και σε βάρος του υπουργού Άμυνας Λι Σανγκφού και του προκατόχου του Γουέι Φενγκχέ.

Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η διαφθορά αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και παραμένει σε άνοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν