Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κίνα: Βιβλικές καταστροφές από τον τυφώνα Ντοκσούρι – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Κίνα: Βιβλικές καταστροφές από τον τυφώνα Ντοκσούρι – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Η Κίνα σαρώνεται από τον τυφώνα Ντοκσούρι, ο οποίος έχει προκαλέσει βιβλικές καταστροφές, οι πλημμύρες έχουν μετατρέψει σε ποτάμια τους δρόμους, ενώ 31.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη μανία της φύσης.

Ο Ντοκσούρι είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει την Κίνα εδώ και χρόνια. Προχθές (29.7.2023) και χθες προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες στη νότια επαρχία Φουζιάν, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ στο Πεκίνο έγινε  ρεκόρ βροχοπτώσεων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν ακόμα να πλήττουν το Πεκίνο, όπως και τις επαρχίες Χεμπέι και Σανσί αλλά και την πόλη Τιανζίν.

Έπεσε γέφυρα, αγνοείται ένας άνθρωπος

Στη επαρχία Χεμπέι της Κίνας ένας οδηγός αγνοείται αφού δύο φορτηγά βρέθηκαν στο κενό όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πόλη Μπαοντίνγκ χθες.

 

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Κίνα, όπως τα πλάνα από τη διάσωση ενός ηλικιωμένου στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, που εγκλωβίστηκε στο όχημά του από τα νερά και τον έσωσε ένας ηρωικός οδηγός λεωφορείου.

Χάος στις μετακινήσεις

Ο τυφώνας Ντοκσούρι που έπληξε την Κίνα και ειδικά το Πεκίνο προκάλεσε ανάμεσα στα άλλα και «βραχυκύκλωμα» στις αεροπορικές μετακινήσεις. Στα δυο αεροδόμια της πρωτεύουσας της χώρας προκλήθηκε χάος και εκατονττάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Σήμερα ακυρώθηκαν 180 πτήσεις και δεκάδες είχαν καθυστέρηση.

Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ ανεστάλησαν οι εργασίες σε περισσότερα από 4.000 εργοτάξια. Περίπου 2.000 κτίρια ελέγχθηκαν για ζημιές.

 

Από τη μανία του τυφώνα που σαρώνει την Κίνα δεν γλίτωσαν και τα τρένα. Τμήμα σιδηροδρομικής γέφυρας στην πόλη Σιζαζχουάγνκ παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μετακινήσεις με τρένα στις περιοχές που σαρώνει της Κίνας ο κυκλώνας έχουν σταματήσει και η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων έστειλε τρόφιμα και πόσιμο νερό σε επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Κόκκινος συναγερμός

Οι αρχές του Πεκίνου έχουν θέσει την πόλη σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ενώ ο Υδρολογικός Σταθμός της πρωτεύουσας της χώρας λέει ότι αναμένονται μεγαλύτερες βροχοπτώσεις και χειρότερες πλημμύρες.

Έρχεται και νέος τυφώνας

Το κακό είναι ότι μετά τον τυφώνα Ντοκσούρι έρχεται κι άλλος στη χώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ένας άλλος τυφώνας, ο Κανούν πλησιάζει τη χώρα και αναμένεται να πλήξει αυτή την εβδομάδα τις πυκνοκατοικημένες παράκτιες περιοχές της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις